Karıncanın bir yıllık gıda ihtiyacını bir buğday tanesinin giderdiğini duyan insanoğlu, bunu denemek istemiş.

Karıncanın üzerine bir bardak kapatmış yanına da 1 buğday tanesi koymuş. Bakalım 1 yıl boyunca buğday tanesi buna yetecek mi demiş. Yıl bittiğinde heyecanla karıncayı kontrol etmeye gitmiş. Gördüğü manzara karşısında şaşırmış kalmış. Karınca buğday tanesinin yarısını yemiş yarısını bırakmış. Hikaye bu ya, sormuş karıncaya: “Senin için bir buğday tanesi yıllık gıda ihtiyacını karşılıyor demişlerdi, niye yarısını yedin yarısı kaldı. Bunun sebebini söyleyiver de biz de ona göre açıklama yapalım.” demiş. Karınca cevap olarak demiş ki: “Tamam doğrudur benim yıllık gıda ihtiyacımı bir buğday tanesi karşılıyordu. Ama hesap etmediğin bir şey var, o zaman rızkımı Allah veriyordu. Şimdi ise işin içine insanoğlu karıştı. Ne olur ne olmaz, beni unutabilirler burada diye yarısını gelecek sene için sakladım.” demiş.

Hikaye bittiğine göre kendi yaşadığımız süreçten bahsedelim; bizi her zaman takip edenler biliyor. Biz haberdenizli.com olarak 17 yıldır internet haberciliği yapıyoruz. 2023 yılının Nisan ayında Basın İlan Kurumu tarafından yeni yönetmelik yayınlandı ve biz de basılı gazeteler gibi basın kategorisine girdik. İnternet sitesi olarak 24 ay 8 nitelikli basın emekçisiyle çalışır ve ziyaretçi sayılarını da yakalarsak BİK’ten resmi ilan alabilme ihtimalimiz vardı. Ama buna bizim gibi kendi yağıyla kavrulan bir internet sitesinin madden gücü yetmezdi. Derken Genç Çivril Gazetesi’nin yazılı gazeteleri olduğu için hakları olduğunu öğrendik. Haberdenizli.com başvurursa 24 ay bekleyecekti, Genç Çivril ise beklemeden alabilecekti. Biz de tamamen pozitif düşünerek bu işe destek verebileceğimizi söyledik. Bir yola girdik, yola beraber girdiklerimiz ayrıldı, çalışanlarımızdan ayrılanlar yerine gelenler oldu. Son gaz çalışmaya devam ettik. Denizli’yle ilgili en çok aranan kelimelerde yılların internet sitelerinin isimlerinin yerine Genç Çivril geçti. Google de sevdi bizi, çünkü iyi niyetliydik, tek işimiz çok çalışmaktı.

Genccivril

Google Keşfetten sitemize 3 ayda 698 bin ziyaretçi geldi. Yaklaşık 7 milyon gösterim aldık. Biz şartları yerine getirdiğimizi zannederken BİK’in keskin kuralları bize red verdi. 3 aylık bir haber sitesinde beklentileri çok yüksekti. Kurallara bakarsak haklılar ama bizim gidişatımıza baksalar iyi yönde olduğumuzu görecekler. Gördüler mi? Görmediler tabi, gazetecilik mezunu 7 basın emekçisiyle ortalıkta kalakaldık. Yaklaşık 9 aylık emek, bize güvenip çalışan emekçilerin umutları, hayalleri bir anda çöp oldu. Halbuki, bu kadar uğraştı, didindi bunlar 2 3 ay verelim de masraflarını çıkarsınlar diyebilirlerdi.

Şimdi ne mi yapacağız amiral gemimiz olan haberdenizli.com’a daha fazla sarılıp yaralarımızı sarmaya çalıştık bile. Sadece dün 27 bin tekil ziyaretçi 103 bin de sayfa gösterimi olmuş.

SAYIN BAŞKAN!

Kulağına gider mi bilmem ama Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sen de sağol be! Yok yerel basın belediyeden para alıyormuş, duyan da belediyeyi soyduk sanacak. Bu yeni bir şey değil, belediyeler yerel basını desteklemek amacıyla reklam, advertorial haber verir bunun karşılığında da belediye ödeme yapar. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıymış, Karaoğlan dediniz kendinize ama benim tanıdığım kadarıyla rahmetli Ecevit sizin yaptığınızı tasvip etmezdi. Siz bilirsiniz seçim öncesi merdivenden çevirdim sizi, ofisimizde arkadaşlarımızı gördünüz. ‘Ben hiç bu kadar kalabalık basın kuruluşu görmedim’ dediniz. İşte o arkadaşların hepsinin işi kalmadı, ağlayıp sızlanmak için yazmıyorum ama o gördüğün karınca gibi çalışan arkadaşlar gazeteciliği bırakıyor. Emeği geçenlere teşekkür (!) ediyorum.

Hikayede karınca demiş ya, İNSANOĞLU KARIŞTI… 7 GENCİN 6 AYLIK HİKAYESİ BİTTİ...

Bu süreçte bize destek olan siz değerli okurlarımıza, her türlü fedakarlığı yapan aileme, maddi olarak borç veren 3 değerli insana, bize güvenip çalışmak için gelen basın emekçilerine sonsuz teşekkür ederiz.