Dünyanın ve ülkemizin her yerinde olduğu gibi Denizlimizde sıcaktan kavruluyor.

Geçen hafta Balkanlara gittik. Burası çok sıcak bari biraz serinlemiş oluruz diye Ağustos ayını seçtik. Kuzeye gittikçe ısı azalması gerekirken tam tersini yaşadık. Yıllardır tur yapan kaptan’’Ben yıllardır böyle sıcak görmedim’’diyecekti. Selanik’te Atamızın evi ile başlayan yolculuğumuz,Manastır’da yine Atamızın okuduğu Askeri Okulla devam edecekti. Her gidilen yerlerdeki camilerimiz ve Türkçe konuşan kardeşlerimiz bizleri fazlasıyla mutlu ediyordu. Ohrid ve Dubrovnik doğal güzellikleri ve tarihi dokularıyla öne çıkıyordu.

Yaşamdan beklentimizi kendimiz belirleriz. Bize bağlı olmayan etkenler ise bazen yapmak istediklerimize engel olabilir. Ancak olanı sevmek ve olabildiğince var olana şükretmek bizlerin ruh sağlığını rahatlatacaktır.

Gençlere sorarım. Para niçin kazanılır? Büyük çoğunluğu doğru yanıtı verirler. Yemek için kazanılır. Yokluk görmüş eskiler paralarını harcamaya kıyamazlar. Paraları bankada durunca kendilerini mutlu hissederler. Niçin böyle yapıyorsunuz deme hakkımız yoktur. Herkes yaşamda nasıl mutlu olacağına kendileri karar verir. Birinin çok hoşuna giden bir eylem diğerinin hoşuna gitmeyebilir. Vücuduna dövme yaptıran kişi bunu sevdiği için yaptırır. Peki bu dövmenin diğer insanlara bir zararı varmıdır? Hayır. Ancak bize hoş gelmeyebilir. Aynı örnekler çoğaltılabilinir.Saç uzatma,küpe takma gibi,kapalı giyinme,açık giyinme gibi. Bizler her birimiz ayrı bireyleriz. Birbirimizin dış görünüşüyle değil kalbiyle beyni ile ilgilenmeliyiz.Hiç birimizin hiç kimseye zorlayarak değişiklik yaptırma hakkımız yoktur.Birileri bizleri dolduruşa getirmemeli ya da bizler dolduruşa gelmemeliyiz.

Sıcaklardan bahsettik. Maalesef aşırı sıcaklar insan sağlığını da etkiliyor. Özellikle ileri yaşta olanlar ve kronik hastalıkları özellikle de Akciğer ve Kalp hastalıkları olanların sıcağın yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları gerekir. Aşırı terleme ile sıvı kaybı olacağından en az dört litre su tüketilmelidir. Yürüyüş için gecenin geç saatleri tercih edilmelidir. Sabah erken kalkıp evde on dakika oyalanmadan yürüyüşe başlamak kalp krizi riskini artırmaktadır.

Sağlıkla kalın sevgiyle kalın SUsuz kalmayın.

Not:Denizlide çok güzel amatör tiyatro oyunumuz için Tiyatrosever,deneyimli ya da hiç deneyimsiz her yaştan oyuncu adaylarından ilgilenenlerin 0532 266 40 26 nolu numaradan bana ulaşmalarını rica ederim.