Denizli'ye taşınan gurbetçi Salih Aktaş, 25 Nisan 2007 yılında omurilik ameliyatı olmak için İzmir'de bulunan özel bir hastaneye başvurdu. İzmir'de ameliyat sonrasında Salih Aktaş'ın hayatını etkileyen bir olay ortaya çıktı. Ameliyat sonrasında ensesinde 2 adet iğne parçası kalan Salih Aktaş, hayatının şokunu yaşayarak durumu yargıya taşıdı. Olayda kusur bulunmadığı ifade edilen bilirkişi raporunda, iğne parçacıklarının insan vücuduna yararlı olduğu ifadeleri yer aldı. Doktorlara dava açan Aktaş, önce 8 bin TL kazandı. Ancak, doktorların konuyu Yargıtay’a taşımasıyla Aktaş, 20 bin TL borçlu çıkarıldı ve maaşına haciz konuldu.

Salih Ates

5 Metrelik Kuyudaki Yavru Tilki Yoğun Çabayla Kurtarıldı 5 Metrelik Kuyudaki Yavru Tilki Yoğun Çabayla Kurtarıldı

Çareyi Yurt Dışında Aradı

Mahkeme sonucuyla hayatı cehenneme dönen Aktaş, çareyi yurt dışında aradı. Yurt dışında doktorlara tedavi olan Aktaş, iğnelerin alınması için gerekli ameliyatın çok riskli olduğunu ve hayatını kaybedebileceğini öğrendi. 

Cumhurbaşkanına Seslendi

Haber Denizli'ye konuşan Aktaş; "Ben yalnızca tedavi olmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan babama sesleniyorum, bana yardımcı olsunlar. Hem ameliyatta iğne unuttular, hem de beni tazminata mahkum ettiler. Yıllardır ağrılar içinde yaşıyorum. Bu ağrıları çektiğim için bilirkişi tarafından tazminata mahkum edildim. Artık bu iğnelerden kurtulup hayatıma kaliteli devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.