Denizli’de Kekik Üreticisi Kan Ağlıyor Denizli’de Kekik Üreticisi Kan Ağlıyor

Denizli'de Ülke ekonomisine katkı sağlamak ve okullarından yeni mezun olan öğrencileri istihdam etmek amacıyla Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ile Deniz Tekstil iş birliği protokolü imzaladı. DOSTEK’den mezun olan öğrenciler, Deniz Tekstil’e ait olan İplik, Örgü, Boyahane, Baskı ve Konfeksiyon işletmelerinde istihdam edilecek.

"Sanayi sektörünün yetişmiş iş gücü ihtiyacı giderek artıyor"

Eğitim kurumları ile sanayi sektörünün iş birliği içerisinde çalışmasının önemini vurgulayan Deniz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, “Meslek liseleri ile sanayi sektörünün iş birliği içerisinde çalışması hem ülkemiz hem de sanayi kuruluşlarımız için çok önemli. Sanayi sektörünün yetişmiş iş gücü ihtiyacı giderek artmaktadır. DOSTEK koleji uzun yıllardır Denizli sanayisine pek çok eğitimli işgücü yetiştirmektedir. Kendileriyle yaptığımız bu protokolle öğrencilerimizin son yıllarda artan iş bulma ve gelecek kaygılarını azaltmanın yanında yetişmiş işgücünün potansiyelini ortaya çıkararak işletmelerimiz içerisinde istihdam etmek istedik. Bu protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mezuniyet sonrası öğrencilerin kendi alanlarında iş bulamama sorununa da örnek bir çözüm üretmiş olacağız

Okul Müdürü Saadettin Dumlu ise şu ifadeleri kullandı; “Mesleki eğitimde; öğrencilere sektörün ihtiyacına uygun bilgiler ile mesleki motivasyonun kazandırılması önem arz etmektedir. DOSTEK olarak bu yetkinliklerin kazandırılması konusunda işletmelerimizle iş birliği içerisinde çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün imzaladığımız protokol ile mesleki eğitimin en önemli sorunlarından biri olan meslek lisesi mezunlarının mezuniyet sonrası alanlarında çalışmama sorununa da örnek bir çözüm üretmiş olacağız. Eğitim-öğretim gönüllüsü, mesleki eğitim ve DOSTEK'e sürekli maddi manevi destekler sağlayan Deniz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı sayın Derya Baltalı beyefendiye şahsım, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.