Ticaret Bakanlığını 2024 yılı başında aldığı, ardından 1 Temmuz’a ertelediği berber, kuaför ve güzellik salonlarındaki izin günü uygulaması başladı. Bakanlığın kararı doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü zorunlu olarak izin yapacak. İzin günün belirlenmesi konusundaki karar ise illere bırakıldı. Denizli’de uzun süredir berberler, Pazar günü izin yapıyordu. Kadın kuaförlerinin izin günü de belli oldu. Denizli Valiliği, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Denizli Ticaret Odası, Denizli Berberler, Kuaförler Odasının esnafla yaptığı görüşmeler sonucu izin günü olarak Pazar gününde karar kılındı. Söz konusu karar, valilik onayıyla yürürlüğe girdi. Güzellik salonları da aynı şekilde Pazar günü izin yapacak. Ancak Pazar günleri düğün ya da nikah randevusu olan gelin ve damatlar, odadan izin alarak saçlarını yaptırabilecek.

Tavuk dönere yeni düzenleme Tavuk dönere yeni düzenleme

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

1 ay önce alınan kararın ardından Merkezefendi ilçesinde faaliyet gösteren bir kuaför işletmecisi, yürütmenin durdurulması için Denizli 2. İdare Mahkemesine başvuru yaptı. Mahkeme kararı hukuka aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı aldı.

ODA BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, “Değerli üyelerimiz, Berber ve kuaförlerimizin haftalık tatil günleri olan "Pazar" günü ile ilgili Denizli 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Karar henüz odamıza tebliğ edilmemiştir. Kararın anbean takipçisiyiz. Yeni gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz” dedi.