GÜNCEL

Kooperatif Başkanından Üçgen Çarşısı İçin Duyarlılık Çağrısı

Denizli’de yıllar önce yıkılan meşhur Üçgen Çarşısı’na ne olacağı merak konusu olmuştu. Çarşının Kat Malikleri ve Yasal Olarak Kooperatif Başkanı Ömer Güneş konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Abone Ol

Denizli'nin Pamukkale İlçesinde bulunan Üçgen Çarşısı Kat Malikleri ve Yasal Olarak Kooperatif Başkanı Ömer Güneş, çarşının yıkım süreci ve devam eden vekalaet toplama süreci ile ilgili açıklamada bulndu.

Başkan Güneş, “Çarşımız maalesef yıkıldı fakat planlanan güzel bir projeler var, yeni yetkili kişiler ortakların talebi üzerine vekalet topluyorlar. Yeni yönetimdekiler konuyla alakalı detaylı çalışma yapıyorlar, yeni kanuna göre toplam ortakların yarıdan fazlası vekalet verirse işlem yapılabilecek.

Toplamda 650’ye yakın dükkan var ve şuan da 300’ü gecik dükkan sahibi vekalet verdi, muhtemelen 30-40 eksiğimiz kaldı. Bir yıldır süren vekalet toplama işleminde sona yaklaştık, birkaç ayda yasal sayıya ulaşırız diye tahmin ediyorum.

Vekalet işi oldukça zor ve yavaş ilerliyor, şehir dışı ve yurt dışında olup 3-4 mirasçı olanlar buna zaman ayırmak istemiyor ve vekalete sıcak bakmıyorlar. İhtiyaç sahibi olmayanlara da ulaşmak oldukça zor bu uzun yasal sürece tabi olmak istemiyorlar. Biz Üçgen Çarşısını yeni sureti ile Denizli’ye kazandırmak istiyoruz , şehrin ortasındaki bu boş virana görüntü bizi üzüyor.

Hak sahiplerine duyarlılık çağrısı!

Başkan Güneş, konuşmasında uzayan vekalet sürecinde önemli rol taşıyan ortaklara seslendi,
“Lütfen duyarlı olalım Üçgen Çarşısını güzel bir alan yapmak ortakların elinde lütfen vekaletinizi verin, vermeyenleri uyarın ve bu süreci sıkıntısız atlatalım. Denizli’mize yakışan bir görüntü yaratmak sadece vekalet vermenizle olacak. Hepimiz duyarlı olursak, bu atıl alan birçok kişiye ekmek teknesi olacak, şehrin göbeğinde parlayan yıldız olacaktır. Vekaletler sonrası başlayacak proje çalışmaları ve sonucu herkesi memnun edecektir.” Dedi.

Üçgen Çarşısına ne yapılacak?

Başkan Ömer Güneş, vekalet sorunu çözülür ise Üçgen Çarşısı için neler planlanıyor sorusunu cevapladı, “Yıkılan çarşımız için planlanan projeler bizi heyecanlandırıyor, sürekli değişen ve gelişen Denizli’ye yakışan modern ve dev bir tesis kentin göbeğine oturacak.

Şimdilik konuşulanlara göre üç kat aşağıda üç kat yukarıda olmak üzere toplamda altı katlı bir çarşı yapılması planlanıyor, bulunduğu konum sebebi ile de ekonomik olarak elverişli bir yer olacak.
Tasarımı ve mimarisi de Denizli’ye yakışan görüntüde olacak. Dükkan sahipleri ve tüm vatandaşlarımız sonucu çok beğenecek. 

Kaynak: Gazeteşehir 

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }