İmplant işleminden sonra birey doktor kontrolünde verilen direktiflere uymazsa çeşitli ağrı ve sancılar yaşayabilmektedir. İmplant sonrası ağrı ve sancı çekmek de hem yorucu bir süreç olmakta hem de dişin köke oturmasını engelleyici bir unsur olarak görülmektedir.

İmplant İşlemi Kimlere Uygulanır?

- Buluğ çağı dönemini bitirmiş olan erişkin kişilere

- Genel sağlığını etkileyecek hastalıkları olmayan kişilere

- Diyabet hastalarında diyabet durumu kontrol altında olan ve regüle olan kişilere implant işlemi yapılacak olan bölgede yeterli olan kemik dokusunun bulunduğu kişilere

- İmplant işlemini yapmak adına her hangi bir üst yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Kaybedilen diş sayısı oranında implant işlemi yapabilmek mümkün bir işlemdir. Yani hiç dişiniz kalmamış olsa bile bu işlemi yaptırarak bütün dişlerinizi tekrar oluşturabilirsiniz.

İmplant İşlemi Sonrası Ağrı

Çoğu hastanın kolaylıkla atlatabildiği ve implant işleminin yapıldığı günün akşamında hafif bir ağrı sonucu atlatabildiği bu durum bazı kişilerle de şiddetli ağrılara sebep olabilmektedir. İmplant işlemi ne olursa olsun bir ameliyat işlemi olmakta ve bu sebeple de verilen ağrı kesiciler bazı kişilerde yeterli gelmemektedir. İmplant sonrası ağrı şiddetli bir şekilde devam ediyor ve sizi uyutmuyor ise doktorunuza gitmeniz gerekir. Ağrının kendi kendine geçmesini beklemeniz bir işe yaramamakla birlikte muhtemel diş kökünün zarar görmesine bile neden olabilirsiniz. Bu ağrıların bir nedeni de doktorun ameliyattan sonra kişilere verdiği yeme ve içme eylemenin yasak listesine uyulmamasından kaynaklı olabilmektedir. Bu gibi durumlarda yaşanılan şiddetli ağrı ise bir kaç saat sonrasında geçebildiği gibi daha da şiddetlenerek devam edebilmektedir.

Ameliyat Sonrasında Yapılması Gerekenler

Ameliyat işlemi bittikten sonra kişi aynı gün içerisinde hastaneden çıkabilmektedir. O gün içerisinde kişinin sigara içmesi, araç kullanması ve yorucu hareketlerde bulunması doktorlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Doktorun yazacağı antibiyotik ve ağrı kesicilerin zamanında alınmasına özen gösterilmelidir. İşlemin uygulandığı gün kişinin sert kabuklu yiyeceklerden ve dişini zorlayacak maddelerden uzak durması gerekir.

İmplant Ne Kadar Sürede Kaynar?

İmplant tedavisinin yapılmasının ardından normal süre üst çene için 6 ay, alt çene için ise 3 aydır. İmplant bölgesi dişinin görünür kısımlarında ise bu bölümlere protez işlemi de uygulanmaktadır.

İçerik kaynağımız; https://mynova.org/implant-tedavisi