Birçok kişinin korktuğu mesleği yapmak için eğitim alan 23 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak belge aldı. Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kadınlara yönelik Cenaze Hizmetleri Kursu tamamlandı.

LGS'de Denizli'den Tam Puan Alan Türkiye Birincileri LGS'de Denizli'den Tam Puan Alan Türkiye Birincileri

Çivril Halk Eğitim Merkezi tarafından bu yıl ilk defa açılan cenaze hizmetleri kursu tamamlandı. Kursa katılarak eğitim alan 23 kadın kursiyer, yapılan sınav sonunda belge almaya hak kazandı. Uygulamalı ve teorik eğitimlerin verildiği kurs sonunda belge alan kadınlar, Çivril’in belgeli ilk kadın gassalları oldu.

Kursla ilgili olarak Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede köy ve ilçe merkezinden Cenaze Hizmetleri kursu açılmasına yönelik yoğun bir talep olduğu belirtildi. Yapılan bilgilendirmede “İlçe merkezi genelinde ve köylerden kadın kursiyerlerden gelen yoğun talep üzerine Cenaze Hizmetleri kursu açma gereği duyduk. Kurumumuza bu konuyla ilgili olarak sürekli başvurular yapılıyordu. Özellikle kadınların cenaze yıkama işlemlerinde sıkıntı çekildiğine dair muhtarlar ve vatandaşlar tarafından talepler iletildi. Açmış olduğumuz kursla bunun önüne geçilmiş olacak. Kadınların en çok istedikleri kurs, cenaze yıkama elemanı yetiştirme, yani gassallık kursu. Ahirete intikal eden vatandaşlarımızın usulüne uygun definlerinin sağlanması ve dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla açtığımız kurslara, kadın kursiyerlerimiz katılarak gerekli eğitimleri aldılar. Bazı bölgelerde kadın cenazelerinin yıkanması ve kefenlenmesi konusunda çeşitli zorluklar yaşandığına dair sıkıntılar olduğu iddia edildi. Bu yöndeki ihtiyaç nedeniyle vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda cenaze yıkama kursu açtık” ifadelerine yer verildi.

Yapılan bilgilendirmede kursta eğitim veren hocaların İlçe Müftülüğü tarafından yönlendirildiği bildirilerek “kursiyerlerimiz eğitimlerini Müftülük tarafından gönderilen uzman eğitmen ve hocalardan aldılar. Sınav ve pratik sınavın ardından başarılı olan 23 kursiyerimiz belge almaya hak kazandı” denildi.