YAŞAM

Evlilik Kredisi ve Aile Fonu Hakkında Önemli Açıklamalar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun kapsamını genişletmek için yakında yeni bir adım atılacağını açıkladı. Göktaş, bu açıklamayı Siirt'te AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında yaptı.

Abone Ol

Bakan Göktaş, engelli bireylerin ailelerinden kopmadan bakımlarının evde yapılmasına önem verdiklerini belirterek, 3.754 vatandaşın bu hizmetten faydalandığını vurguladı. Ayrıca, Eylül ayında 5,6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını ifade etti.

Evlilik Kredisi ve Başvuru Şartlarındaki Değişiklikler

Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında, özellikle doğurganlık hızının düşük olduğu illerde (Karabük, Bartın, Zonguldak) yeni başvuruların alındığını belirten Göktaş, şu ana kadar 12 bin 132 çiftin başvuru yaptığını ve 4 bine yakın çiftin krediden yararlandığını söyledi. Ayrıca, başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını, gelir kriterinin 2,3 asgari ücrete yükseltildiğini açıkladı.

Evlilik Kredisi Nedir?

Devlet destekli evlilik kredisi, genç çiftlere faizsiz olarak sunulan bir kredi türüdür. Bu krediye başvuran çiftler, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150.000 TL tutarındaki kredi imkanından faydalanabiliyor.

Yeni Adımlar Yolda

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamının daha da genişletilmesine yönelik çalışmaların yakında tamamlanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }