Denizli Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği Hollanda'da Önemli Bir Projeye İmza Attı Denizli Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği Hollanda'da Önemli Bir Projeye İmza Attı

Proje ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Serçekuş Ak şunları ifade etti: “Büyük Anne-Büyük Baba Okulu, büyük anneleri ve arzu eden büyük babaları doğum sonrası yeni rollerine hazırlamak, aileye destek olmak ve torununun bakımında etkili rol oynayabilmelerini amaçlamaktadır. Yurt dışında yaygın olan doğuma hazırlık kurslarının bir kolu olan bu kurs, Denizli’de ilk kez PAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılmış ve ilk grup eğitimleri 3 Temmuz 2024 tarihinde verilmeye başlanmıştır. Eğitimler yaklaşık 10 kişilik gruplar halinde verilmektedir. Eğitim gün ve saatleri katılımcıların isteği üzerine belirlenip planlanmaktadır. Üç haftalık eğitimi başarıyla bitiren büyük annelere ve büyük babalara Örnek Büyük Anne Büyük Baba Katılım Belgesi verilerek, kişisel bakım ürünleri ve bebek bakım ürünlerinden oluşan bir hediye paketi sunulmaktadır.”
Bebek bakımında doğru bilinen yanlışlar, kuşak çatışmamaları, büyük anne-büyük babalık rollerine hazırlık ve aile içi iletişim gibi konuları içeren eğitim programında büyük anne ve büyük babaların keyifli vakit geçirebilmeleri için çeşitli sosyal etkinlikler ile torununa bileklik yapma gibi çeşitli atölyeler de bulunuyor.
Eğitim programına başvurmak isteyen büyük anneler ve babalar 05533609762 numaralı telefondan bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler.