Genel olarak bakıldığı zaman çim bakımı oldukça zorludur ve su israfının yaşanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle birçok kişi çim yerine çim halı modelleri ile doğal ve bakımı kolay bir şekilde yapılan çim görüntüsü elde etmektedir.

Çim Halı Nedir?

Çim halı, yeşil tonlarında sentetik fibrile ya da monofilament iplikler ile üretilen, 5mm ve 55mm arasında hav boyutlarına sahip olan, tufting makineler ile dokunan çim halı olarak adlandırılan bir halı çeşididir. Bu halı çeşidi oyun alanları, bahçe, spor sahaları, balkon ve peyzaj çalışmalarında sık sık kullanılmaktadır.

Çim Halı Özellikleri Nelerdir?

Çim halıların özellikleri, modeline ve kullanım alanına göre değişiklik göstermektedir. Çim halıların özelliklerine şu şekilde sıralayabiliriz;

1.     Aşınmalara karşı dayanıklıdır,

2.     Güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır,

3.     Azaltılmış kayganlığa sahiptir,

4.     Estetik bir görüntü sağlamaktadır.

Bu özellikler almak istediğiniz çim halı çeşidine göre değişiklik gösterebilir. İhtiyacınıza uygun bir çim halı almak için alacağınız ürünün özelliklerine dikkat etmelisiniz.

Çim Halıların Kullanım Alanları

Çim halı kullanmak birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Başta futbol ve golf sağları olmak üzere tenis kortu, çocuk parkı ve oyun alanları çim halı modellerinin kullanıldığı yerlerdir. Bahçe ve çatı peyzajı gibi alanlarda da oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Yapay Çim Nedir?

Yapay çim, görünüş açısından tıpkı doğal çime benzeyen ancak sentetik malzemelerde üretilen bir zemin kaplamasıdır. Genel olarak yapay çim çeşitleri, polietilen ya da polipropilen gibi dayanıklı malzemelerden üretilmektedir. Bu malzemeler sayesinde yapay çimlerin kullanım ömrü daha uzun olmaktadır.

Yapay Çim Çeşitleri Nelerdir?

Yapay çimler farklı alanlarda, farklı amaçlar uğruna kullanılmaktadır. Bu neden sektörde birçok yapay çim çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerin her birinin kullanım alanı değişmektedir. Çeşitler ile ilgili şu şekilde bir sıralama yapabiliriz;

1.     Duo Model Suni Çim Halı

2.     Classic Model Suni Çim Halı

3.     Süper C Model Suni Çim Halı

4.     Super V Model Suni Çim Halı

Yapay Çim Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Yapay çim için en doğru seçimi yapmak ve kaliteli seçeneklerden yararlanmak herkes için oldukça önemlidir. Bu nedenle yapay çim alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır;

1.     Alacağınız yapay çim aşınmalara karşı dirençli olmalı,

2.     Güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmalı,

3.     Bakımı kolay bir şekilde yapılmalı,

4.     Mevsim değişikliklerine karşı dirençli olmalı,

5.     Fiyatı uygun olmalı.

Suni Çim Nedir?

Suni çim, sentetik yapay çim olarak adlandırılmaktadır. Dışarıdan bakıldığı zaman doğal çim ile suni çim arasında pek fark göremeyebilir hatta suni çimin, doğal çimden daha canlı ve daha güçlü bir çim görünümüne sahip olduğunu görebilirsiniz. Suni çimler özellikle halı saha yapımlarında sık sık karşımıza çıkmaktadır.

Pin-Up Görev Odası: Tren Soygunu Pin-Up Görev Odası: Tren Soygunu

Suni Çim Zemini Nasıl Olmalı?

Suni çim döşemesindeki en önemli konulardan biri zemindir. Suni çim serilecek olan zeminin düz olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra suni çim son derece temiz bir zemine serilmelidir. Serilecek olan zeminde tek bir toz tanesi bile bulunmamalıdır. Bu şekilde daha doğal ve daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Suni Çim Ne Kadar Dayanır?

Suni çimlerin ne kadar dayanıklı olacağı genel olarak sizin kullanım şeklinize bağlıdır. Eğer kullandığınız suni çim halınızın bakımlarını yapar ve zarar vermeden kullanırsanız en az 15 yıl bir kullanım ömrü olacaktır. Bu aşamada suni çiminizin bakımını yapmak oldukça önemlidir.