Günümüzde en iyi yazılım şirketleri, işlerinde pek çok farklı kodlama çeşidine başvurmaktadır. Adından da anlaşılabileceği gibi elektronik cihazların çalışmasını sağlamak için geliştirilirler. Evde bulunan herhangi bir elektrikle çalışan herhangi bir küçük cihazdan sanayide kullanılan büyük makinelere kadar birçok cihaz bu komut dizleri sayesinde işlev kazanırlar. Bilgisayar yazılımından farklı olarak mutlaka yapılacak işe veya elektronik devreye bağlı olarak mekanik bir tasarıma gereksinim duymalarıdır.

Yazılımda Kullanılan Yazılım Kodlama Çeşitleri Nelerdir?

Mobil uygulama yapan firmalar arasında bulunan mostidea.com.tr de pek çok farklı dile hakimdir. Yazılım çeşitlerinde de görüldüğü gibi birçok kodlama çeşidi vardır. Hatta o kadar çok ki biz yazmaya ardından siz okumaya başlasanız sabaha kadar ekran başında kalabiliriz. Ancak biz burada en çok kullanılan kod çeşitlerinden bahsedeceğiz. Programlama dilleri, donanıma müdahale etme miktarına bağlı olarak düşük, orta ve yüksek seviye şeklinde kendi içinde gruplandırılır. O halde bu dillerin en çok kullanılanlarına bakalım.

Java

Bu programlama dili açık kodludur ve diğer dillerden karşılaştırıldığında nesne tabanlı olmasıyla ayrılır. Çeşitli fonksiyonlara göre istenilen şekillendirilmeler yapılabilir. Öğrenilmesi diğer dillerle karşılaştırıldığında daha kolay olan bu dil işletim sistemi tabanlı Android sistemi için geliştirilen uygulamalar ve oyunlar için kullanılır. Aynı zamanda web tabanlı uygulamalar içinde tercih edilir.

C++

Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılında geliştirilmiş bir programlama dilidir. Orta seviyeli bir dil olması sayesinde kendi seviyesi ve yüksek seviyeli programlama dilleriyle birlikte kullanılması halinde daha iyi bir performans gösterebilir. Hızın önemli olduğu işletim sistemler, oyun, sürücüler ve görüntü işleme gibi alanlarda tercih edilir.

C #

Microsoft tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. C programlama diliyle C++ dilinin bir araya getirilmesiyle birlikte oluşturulmuştur. Konsol uygulamaların, web servislerin, oyunların, Windows form ve oyun uygulamaların kodlanmasında kullanılabilir.

Python

Basit ve buna bağlı olarak dinamik yapısıyla diğer programlama dillerinden farklı olarak öne çıkan bir dildir. Guido Van Rossum tarafından 1971 yılında geliştirilmiştir. Basit ve dinamik yapısına bağlı olarak neredeyse her alanda kullanılabilir. Yazılım ve kodlamaya niyet edenler için oldukça uygun bir yapıya sahiptir.

PHP

Web tabanlı sistemlerin oluşturulması için oldukça kullanışlıdır. işletim sistemi çeşidi Linux tabanlı açık kaynak kodlu olması ile dikkat çeker. Facebook, Twitter ve Google arama motoru gibi çok sık kullanılan dijital mecralar oluşturmak için kullanılabilir.

HTML

Web site tasarım ve kurulumları için çoğunlukla tercih edilir. 1993 yılında kullanılmaya başlanılmıştır. HTML dilini yorumlama kabiliyetine sahip programlar sayesinde çalıştırabilen programların yazılmasına olanak sağlar.

İhtiyaçlarınız için dijital ajanslar arasında yer alan mostidea.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz.