Yaz aylarında artan su tüketimi, uygun koşullarda muhafaza edilmeyen suların ciddi sağlık riskleri oluşturmasına neden olabilir. Uzmanlara göre, güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların olumsuz etkilerini vurgulayarak uyarılarda bulundu.

Açıklamaya göre, "Güneşe uzun süre maruz kalan sularda salmonella ve şigella gibi bakteriler çoğalabilir ve bu, ciddi hastalıklara yol açabilir. Ayrıca, bu durum suya bisfenol A geçişini artırır, bu da çocuklarda gelişim bozuklukları, erken ergenlik, hiperaktivite ve agresif davranışlar gibi sorunlara neden olabilir. Bisfenol A'nın yüksek miktarda alınması üreme bozukluklarıyla ilişkilidir. Pet şişelerde ftalatlar ve antimon gibi zararlı bileşikler daha yüksek miktarda suya geçebilir ve bazıları kanserojendir" dedi.

Güneşe maruz kalan pet şişeler ve damacanalardaki suların tüketimi konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Trafikte satılan veya arabada bırakılarak güneşe maruz kalan pet şişelerdeki suların sağlık açısından zararlı olduğunu, ayrıca, hijyen şartlarını sağlamayan suların tercih edilmemesi, Pet şişelerin sebillerden su alınırken aparatın ucuna değdirilmesinin bakteri geçişine neden olabileceğini belirtildi.

Doç. Dr. Yusuf Alihanoğlu kalp hastalarına önemli uyarılarda bulundu Doç. Dr. Yusuf Alihanoğlu kalp hastalarına önemli uyarılarda bulundu

Uzmanlara göre, "Su aldığımız yerler çok önemli. Suların güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmaması gerekiyor. Su satış yerlerinde su damacanalarının ve pet şişelerin dışarıda, toz içinde ve güneşe maruz kaldığını görüyoruz. Bu tür yerlerden su almamak lazım. Su, oda sıcaklığında veya buzdolaplarında muhafaza edilmelidir. Kimyasal maddelerin bulunduğu yerlerde suyun saklanmaması önemlidir. Satın alırken suların temiz, hijyenik ve kapalı ortamlarda muhafaza edilmiş olmasına dikkat etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.