Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu Denizli 2024’ün üçüncü günü Pamukkale Üniversitesi Termal Rehabilitasyon Merkezi’nde (PAÜTERM) devam eden oturumlarda biri olan PAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ummuhan Baş Aslan moderatörlüğünde gerçekleşen “Dünyada ve Türkiye’de Akuaterapi Hizmet Modelleri” başlıklı oturum oldu.
“Dünyada ve Türkiye’de Akuaterapi Hizmet Modelleri” başlıklı oturumda Hamad Medical Corporation of Qatar, Katar Rehabilitasyon Enstitüsü’nden Doç. Dr. Prashanth C.G “Akuatik Fizyoterapi: Çok Disiplinli Ekibin Yeni Bir Üyesi Olarak Değerlendirme” adlı sunumunda; akuaterapi ve farklı su egzersiz programlarının faydalarına ilişkin bilgi verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Barış Gürpınar ise “Akuaterapi Nedir, Türkiye’de Yeri Nerededir?” sorularına yanıt vererek; suyun egzersizler için nasıl daha yararlı kullanılabileceğine dair paylaşımda bulundu. Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından teşekkür belgelerinin takdimi ile oturum tamamlandı.
Forumun üçüncü gününde bir diğer oturum ise Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın katılımları ile PAÜTERM’de Prof. Dr. Füsun Ardıç moderatörlüğünde yapılan “Türkiye ve Denizli’de Jeotermal Kaynaklar” başlıklı oturumunda Enerji Kentleri Birliği Danışmanı Kemal Akpınar, “Türkiye ve Denizli’nin Jeotermal Kaynak Potansiyeli, Kullanımı ve Düşük Sıcaklıklı Jeotermal Kaynakların Su Kaynaklı Isı Pompası ile Değerlendirilmesi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Akpınar; sıcak ve mineralli suların oluşumuna ilişkin bilgiler vererek, bu kaynakların ülkemizdeki dağılımını aktardı. Ülkemizin jeotermal kaynaklarının zenginliklerinden bahseden Akpınar, Denizli’nin jeotermal kaynakların başkenti olduğunu belirterek, bölgemizin jeotermal sahasına dair bilgiler verdi. Oturumun sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sunumunda değerli bilgiler aktaran Enerji Kentleri Birliği Danışmanı Kemal Akpınar’a teşekkür belgesi takdim etti.
Forumun üçüncü gününün son etkinliği ise PAÜTERM’de Doç. Dr. Prashanth ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Gürpınar’ın “Akuaterapide Sık Kullanılan Tekniklerin Tanıtımı”na ilişkin workshop etkinliği oldu. PAÜTERM’in termal tedavi havuzunda gerçekleşen workshopta akuaterapi teknikleri uygulamalı olarak tanıtıldı.
Rektör Kutluhan: “Gelecek on yılda PAÜTERM’in alanında sayılı merkezlerden biri olmasını hedefliyoruz”
Üç gün boyunca termal sağlık turizminin farklı yönleri ile ele alındığı “Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu Denizli 2024”, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın moderatörlüğünde yapılan değerlendirme oturumu ile sona erdi. Yurt içi ve yurt dışından gelen alanında uzman konukların PAÜTERM hakkında görüş, öneri ve tecrübelerini paylaştığı oturumda, PAÜTERM’in daha iyi noktalara gelmesi adına sunulan önerileri not alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, gelecek on yılda PAÜTERM’in alanında sayılı merkezlerden biri olmasını hedeflediklerini, bu sebeple her ayrıntıya önem verdiklerini ifade etti. Kaliteye verdiği önemi de dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜTERM’de çalışan destek personelinin ve hocaların uzmanlığına dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ayrıca iki gün boyunca süren oturumlarda önemli konuların ele alındığını ve değerli bilgilerin paylaşıldığını dile getirerek termal sağlık turizmi alanında PAÜTERM ile hedefi 12’den vurmayı istediklerini belirtti.
Oturumun tamamlanması ile birlikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, foruma katılan ulusal ve uluslararası konuklar ile PAÜTERM önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.