Cilt bakımına ve güzelliğine önem verenler şimdi klinikteki yerini alıyor. En iyi görüntüye kavuşmak için mutlaka profesyonel destek almanız gerekir. Profesyonel cilt bakımı cildin yapısına uygun ürünlerle sizde genç gözükebilirsiniz. Dermokozmetik ürünleri sizlere aradığınız görüntüyü sunar.
Günümüzde kaş kaldırma iplerle özel bir iğne yardımıyla yapılır. Bu iğneyle cilt altına girilir, kaşın içerisinden geçirilen iplik gerilerek kaşın kaldırılmak istenilen bölgeye getirilmesi sağlanır. İp yardımıyla asılan cilt altı dokuları kemik yapıya sabitlenerek düşen kaşlar askıya alınmaktadır.
Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?
Kaşların sarkması ya da düşük olması kaş kaldırma operasyonunun yapılmasına neden olur. Kişinin kaşları, yaşlanma süreci ya da çeşitli dış etkenler nedeniyle sarkmışsa bu olaydan yararlanabilirsiniz. İlk olarak kaş kaldırma ameliyatı geçirecek adayların genel sağlık durumu iyi olmalıdır. Özellikle botoks enjeksiyonu sıklıkla tercih edilir. Minik bir doz botoks enjekte edilerek aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Kaş Kaldırma Kimlere Yapılır?
Kas sorunu olan, alçak, kalın kaş ya da çatlak çizgileri gibi kalıtsal sorunları olan kişiler yararlanabilir Uygulanan kaş kaldırma ameliyatlarının etki süresi hastanın dokularının yapısına göre değişebilir. Bu süre 1-2 sene arasında değişmektedir.
Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Yaşlanmanın beden üzerindeki etkileri kaçınılmazdır. Yaş sonrasında cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Yüz başta olmak üzere vücudun farklı yerlerinde kırışıklıklar ve sarkmalar görülür. Kaş bölgesi de bunlardan bir tanesidir.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile ya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle uygulanabilir. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma gibi yöntemlerden yararlanılabilir.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Teknikleri
Ameliyatsız kaş kaldırma teknikleri, kaşlarınızı yüksek ve daha belirgin bir şekilde göstermek için kullanılır. İple kaş asma en çok kullanılan uygulamadır. İple kaş askısı yöntemi cerrahi bir operasyon değildir. Gerekli tetkiklerden sonra kaşın üst bölümüne lokal anestezi olarak yapılır.
Sıvı Yüz Germe Nedir? Nasıl Yapılır?
Sıvı yüz germe, cerrahi olmayan uygulamalardan bir tanesidir. Yüzdeki yaşlanma belirtilerini minimal invaziv yöntemlerle gidermeyi amaçlar. Hiyalüronik asit gibi dolgu maddeleri cildin altına enjekte edilir. Böylece hacim kaybı telafi edilir.
Sıvı Yüz Germe Tedavisi Yüzün Hangi Bölgelerine Uygulanır?
Sıvı yüz germe tedavisi her bölgeye yapılabilir. Elmacık kemikleri, göz ve yanakların altına yapılabilir. Hiyalüronik asit dolgusu ile uygulanan sıvı yüz germe işlemin kalıcılığı bu dolgunun kalıcılık süresine bağlıdır. Dolgu yaklaşık 8-9 ay kalıcı etki gösterebilir.
Sıvı Yüz Germe Tedavisini Kimler Yaptırabilir?
Hafif ve orta düzeyde gıdı sarkma problemi yaşayan, doku kaybı bulunan, orta veya ileri yaşlı kişiler sıvı yüz germe tedavisinden yararlanabilir. Sıvı yüz germe tedavisi acısız bir uygulamadır.
Sıvı Yüz Germenin Etkileri ve Faydaları Nelerdir?
Sıvı yüz germe ameliyatı yüzdeki hacim kaybını gidermek, kırışıklıkları azaltmak ve yüz hatlarını belirginleştirmek için tercih edilir. Uygulama sonrası sıvı yüz germe ile yüz bölgesindeki çukurlar doldurulur. Hacim kaybı giderilerek cilt altı dokusu şekillendirilir.
Ben Aldırma Nedir?
Ben aldırma, vücutta bulunan benlerin kişiye rahatsızlık verdiği durumda alınmasıdır. Cilt üzerindeki benler, deriye rengini veren melanin hücrelerinin gereğinden fazlası çalışmasıyla belli olur.
Ben Aldırma Operasyonu Neden Yapılır?
Ben aldırma operasyonu, kişinin kendi görünümüne dair algısını değiştirmek amacıyla tercih edilir. Kozmetik sorunlarla ortaya çıkan benlerin ortadan kaldırılmasını sağlamak için ben aldırma işleminden yararlanabilirsiniz. Günümüzde bu işlem sıklıkla birçok kişi tarafından tercih edilir.
Kimler Ben Aldırabilir?
Toplumun tamamında gördüğünüz birbirine benzer benler genelde iyi huyludur. Risk taşımazlar. Ancak yine de şüphe ettiğiniz ben aldırma için mutlaka bir doktora tercihen plastik cerrahtan destek almalısınız. Ben aldırma işlemi de genel olarak iyi huylu olanlar için yapılır.
Ben Aldırma Yöntemleri Nelerdir?
Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans veya cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir. Ancak ben aldırma bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında tamamlanır.