GÜNCEL

SGK'dan dolandırıcılık uyarısı, 'Çift Ödeme İadesi' e-postalarına dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Kurum adına gönderilen "çift ödeme iadesi" konulu e-postaların gerçeği yansıtmadığı SGK, bu tür mesajlara itibar edilmemesini istedi.

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşları dolandırıcıların hedefi haline gelmemesi için uyardı. Kurum adına gönderildiği iddia edilen "çift ödeme iadesi" konulu e-postaların gerçek olmadığı belirtildi. Bu tür mesajlarla vatandaşların kişisel bilgileri ele geçirilmeye çalışıldığı vurgulandı. SGK, hiçbir şekilde e-posta yoluyla IBAN veya kişisel bilgi talep etmediğini açıkladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuzun 'çift ödeme iadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur. Ayrıca kurumumuz tarafından gönderilen SMS veya e-postalar sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Mail yoluyla kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmemektedir. Vatandaşlarımız şüpheli bir e-posta aldığında Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üzerinden bizimle irtibata geçebilir ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezlerimizden bilgi alabilirler."

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }