Protez saç yaşanan saç kaybı problemlerine karşı estetik bir çözüm olarak kullanılabilen yegane yöntemler arasında bulunur. Hızlı yöntemler arasında olduğu için kişiler kısa süre içerisinde kendi istedikleri özelliklere sahip protez saç modelleri yaptırabilir.

Son teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğimiz protez saç işlemlerimizin her biri profesyonel standartlarda yapılır. Uzman, kadromuz ile düzenlediğimiz tüm çalışmalarda müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanıyor ve protez saç ile kendilerine yeni bir görünüm kazandırmaları önemsiyoruz. https://www.onnahair.com/ olarak her zaman en iyi olana odaklanmakta ve kişiye özel işlemleri tercih etmekteyiz.

Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Protez saç bakımı, uzun ömürlü kullanılabilmesi için son derece önemlidir. Saç protezini uzun yıllar boyu aynı kalitede kullanmak isteyen kişilerin mutlaka bakım önerilerine uyması gerekir. Evde bakım yapılmasının yanı sıra profesyonel bakım desteği alınması da uzmanlarımız tarafından önerilir. Düzenli temizlik yapılması, doğru kurulama yöntemlerinin tercih edilmesi, nemlendirici kullanılması ve düzenli profesyonel destek alınması saç bakımının en temel özellikleri arasında bulunur.

Protez saçın haftada en az bir kere nazik bir şekilde temizlenmesi gerekir. Eğer kişiler yoğun fiziksel aktiviteler yapıyorsa o durumda haftada 2 kere nazik bir şekilde yıkamaya ve temizlemeye özen göstermelidir. Bunun yanı sıra kullanım esnasında doğru bakım ürünlerini tercih etmek ve protez saç için hazırlanmış ürünleri kullanmak da protez saçın kalitesini koruyacaktır.

Protez Saç Kime Uygulanır?

Protez saç özellikle saç dökülmesi problemiyle karşılaşan ve dış görüntüsünü değiştirmek isteyen kişiler için uygundur. Farklı sebeplerden dolayı saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler, saç ekimi yerine estetik görüntüsünü iyileştirmek için protez saç uygulamasını tercih edebilir. Stres kaynaklı saç dökülmesi yaşayanlar, kemoterapi gibi tedavi alanlar saçkıran ya da travma sonrası saç dökülmesi problemiyle karşılaşanlar hızlı sonuç verdiği için protez uygulamasını tercih eder.

Bunun yanı sıra genetik faktörlerden dolayı saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler de protez saç uygulamasını kullanabilir. Kişilerin sağlık durumları ve saç dökülmesi sonrası saç derisinin protez saç uygulaması için uygun olması gerekir. Protez saç uygulamasında kişinin gerekli koşulları sağlaması halinde uygulama adımına geçilir.

Saç Neden Dökülür?

Saç dökülmesinin birçok farklı sebebi vardır. Genetik faktörler ön planda olmasına karşın saç derisi problemleri, hastalıklar, beslenme eksiklikleri, stres ve diğer faktörler saç dökülmesine neden olabilir. Saç dökülmesi sorununa sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir:

·         Genetik faktörler

·         Hormonal değişiklikler

·         Hormon hastalıkları

·         Hormonal dengesizlik

·         Stres

·         Beslenme eksikliği

·         Vitamin ve mineral eksikliği

·         Saç derisi enfeksiyonu

·         Saç derisi problemleri

Bu faktörlerden dolayı saç dökülmesiyle karşılaşılabilir. Kişiden kişiye farklılık gösterse de kalıcı saç dökülmesi ile saçları dökülmüş kişilerin yüz şekli, ten rengi, alın genişliği gibi ölçülerini alıyor ve onları protez saç ile tekrar saçlandırıyoruz.

Genetik Faktörler Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Genetik faktörler saç dökülmesine sebep olabilmektedir. Saç dökülmesinin ve kalıcı kellik probleminin en önemli sebebi genetik faktörlerdir. Genetik faktörlerden dolayı kişiler bu problemi ile belirli bir yaşın ardından karşılaşabilirler. Genetik saç dökülmesi özellikle erkeklerde yaşanan bir durum olmasına karşın bazı zamanlarda kadınlarda da görülebilmektedir.

Kadınlarda karşılaşılan genetik faktör genellikle menopoz döneminin ardından gerçekleştirilir. Yaşa bağlı sağlık durumuna ve genetik faktörlere bağlı olarak erişkinlik döneminde saç dökülmesinin görülmesi son derece normaldir. Seyrelmiş saç görüntüsünü en uygun protez saç çözümlerini ile kapatıyoruz. Kişiye özel tasarlanmış kaliteli ve profesyonel saç protezi uygulamalarına yer veriyoruz.

Protez Saç Çeşitleri Nelerdir?

Protez saç yöntemleri arasında farklı çeşitler vardır. Uygulama yöntemi ve gerçekleştirilen aşamalar protez saç türüne göre farklı olabilir. Protez saç türleri arasında tam protez saç, bölgesel protez saç ve hibrit protez saç yer alır. Doğal saçlar ya da sentetik saçlar kullanılarak elde edilen protez saçların uygulama yöntemleri farklı detaylara bağlı olarak isimlendirilir.

Protez saç çeşitleri arasında en çok tercih edilen modellerden birisi bölgesel protez saç uygulamasıdır. Saçın belirli bölgelerinde dökülme yaşayan kişiler bölgesel olarak protez saç uygulamasından yararlanabilir. Bunun yanı sıra tam protez saç (full cap protez saç) saçın tamamını kapsayan ve baş bölgesini tamamen kapatan protez saça verilen isimdir. Hibrit protez saç ise içerisinde hem doğal saçı hem de sentetik saça yer veren modeldir.

Protez Saç Şampuanı Nasıl Olmalı?

Protez saç uygulaması için kullanılması gereken bazı bakım şampuanları vardır. İçerisinde sülfat içermeyen şampuanların kullanılması son derece önemlidir. Protez saç için bakım önerilerine uyulduğu takdirde herhangi bir sorunla karşılaşmadan protez saç uzun yıllar kullanılabilir.

Bu sebep ile de protez saç kullanan kişilerin mutlaka uygun ürünleri kullanması gerekir. Saçın hacmini kaybetmemesi, parlak görünmeye devam etmesi ve doğal görünümünü koruması adına sülfat içermeyen protez saç özel bakım şampuanları kullanılmalıdır. Bu şampuanlar saçın doğal yapısını korurken bir yandan da saçın zarar görmemesini sağlar.

Protez Saç Güneşten Nasıl Etkilenir?

Protez saç uygulamasından saçların, belirli bir süre güneşten korunması gerekebilir. Özellikle düzenli bakım yapılmadığını da ya da periyodik bakım aksatıldığında protez saçı korumak için bazı yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemler arasında şapka kullanımı ve güneş koruyucu spreyler yer alır. Bu yöntemlerden faydalanarak güneşin zararlı etkilerinden korunulması mümkündür. Saç protezini uzun yıllar kullanmak isteyen kişiler mutlaka doğru yöntemler ile bakım yapmalı ve protez saçın korunmasına özen göstermelidir.

Protez Saç Cerrahi Bir İşlem Mi?

Protez saç uygulaması cerrahi bir işlem değildir. Cerrahi işlemleri arasında saç ekimi yer alır. Cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın uygulanan pratik ve güvenilir işlem ise protez saç uygulamasıdır. Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz protez saç uygulama sürecinde özel yapıştırıcılar, ileri teknoloji ve en iyi kalitedeki malzemeleri kullanıyoruz. Cerrahi işlem olmadığı için kişiler herhangi bir ağrı ya da acı ile karşılaşmıyor.

İstenilen Renkte Protez Saç Yapılır Mı?

Saç protezi yaptırmak isteyen kişiler, istenilen renk ve modelde protez saç yaptırabilir. Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz protez saç uygulamasında her zaman en iyi yöntemlere odaklanıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda belirlediğimiz birçok seçenek mevcuttur. Bu sebeple de istenilen renkte, modelde ve uzunlukta protez saç hazırlayabiliyoruz.

Müşterilerimizin cilt tonu, yüz yapısı ve saçlarını kullanmaya alışık oldukları model gibi faktörlere bağlı olarak istenilen biçimde protez saç hazırlamaya dikkat ediyoruz. Müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz ilk görüşmede bütün bu faktörleri belirliyoruz. Tasarım aşamasında ise müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz.

Whatsapp bu telefon modellerinde artık çalışmayacak Whatsapp bu telefon modellerinde artık çalışmayacak

Protez Saçın Özellikleri Neler?

Protez saçın özellikleri arasında kısa sürede uygulanabilir olması ve kişiye özel tasarlanması yer alıyor. Kişiye özel tasarlanabilmesi; saç renginin, saç yoğunluğunun ve modelinin kişiye özel belirlenebilmesi konusunda esneklik yaratıyor. Cerrahi müdahale gerektirmemesi de protez uygulamasının en önemli özellikleri arasında. Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz tüm protez uygulamalarından doğal ve konforlu protez saç çözümleri sunmaya özen gösteriyoruz.