PAÜ ÇEEİ Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Zaide Gülenay Başar, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda PAÜ ev sahipliğinde 22-22 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’na (EGEKAF’24) katılan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası ile görüşerek staj başvurusunda bulundu. Staj başvurusu kabul edildikten sonra haziran ayında staja başlayan çalışmaları işyeri tarafından beğenilen Başar, firmadan iş teklifi aldı. Yakın bir zamanda firmanın insan kaynakları bölümünde işe başlayacak olan Başar şunları söyledi: “Staj sırasında bölümümde öğrendiğim teorik bilgiler ile probleme dayalı öğrenme şeklinde öğrendiğim bilgileri staj yaptığım firmada uygulayarak pekiştirme imkânım oldu. Staj bitiminde Batı Kipaş Kağıt Fabrikasından çok olumlu geri dönütlerin ardından iş teklifi aldım. Bir süre sonra firmanın insan kaynakları biriminde çalışmaya başlayacağım. Bu fırsatı bana verdikleri için Batı Kipaş Kağıt Fabrikasına teşekkürü borç bilirim. Üniversite eğitim hayatım boyunca, sundukları kaliteli eğitim ve kariyer fırsatları için en başta Rektör hocamız şahsında tüm Üniversitemize, bana değerli bilgilerini aktaran, beni iş hayatına hazırlayan tüm hocalarıma çok teşekkür ederim.”

Kütüphanelerde düzenlenen bebek etkinlikleri ilgi görüyor Kütüphanelerde düzenlenen bebek etkinlikleri ilgi görüyor

Prof. Dr. Oğuz Karadeniz: “Probleme dayalı öğrenme yöntemleri sayesinde öğrencilerimiz, teori ile pratiği birleştirerek sorun çözme kapasitesi güçlendiriyor.”

PAÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Karadeniz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha üçüncü sınıftayken, kurumsal bir işyerinde staj yaparken iş teklifi alan öğrencimiz yakında işe başlayacak. Bu önemli bir başarı. Ama tesadüf değil. Bu başarının iki ana nedeni var. Bunlardan ilki Üniversitemiz, düzenlediği kariyer fuarları ve kariyer günleri, staj programları ile öğrencilerine çok önemli kariyer fırsatları sunuyor. Ayrıca fakültemizde ve bölümümüzdeki nitelikli ve güçlü eğitim kadrosu ve derslerde kullanılan probleme dayalı öğrenme yöntemleri sayesinde öğrencilerimiz teori ile pratiği birleştirebilme imkanına kavuşuyor. Böylelikle öğrencilerimizin sorun çözme kapasitesi güçleniyor. Müfredatımızı mezunlarımızdan ve danışma kurulu üyelerimizden aldığımız geri bildirimlerle sürekli güncelliyoruz. Öğrencilerimiz dijital insan kaynakları alanında sertifikalı dersler ile çalışma yaşamına hazırlanıyor. Ayrıca öğrencilerimiz, isteğe bağlı İngilizce hazırlık programı ve mesleki yabancı dil dersleri ile yabancı dillerini geliştirebiliyor. İkincisi ise öğrenci ile ilgili. Sevgili Gülenay gibi; çok çalışan, derslere katılan, soru soran, araştırmayı seven, yabancı dilini ilerleten, kurumsal işyerlerinde bölümü ile ilgili staj yapan öğrenciler son sınıfta ya da mezun olduktan hemen sonra işe giriyorlar. Öğrencimizi yürekten kutluyorum. Yaptıkları çalışmalar ile bu başarının ortaya çıkmasına katkıda bulunan; Rektörümüze, Dekanımıza ve kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca firmaya da öğrencimize sundukları staj ve iş imkanı için çok teşekkür ediyorum. Üniversite- sanayi iş birliği çerçevesinde verimliliğin artması ve nitelikli işgücünün yetişmesi için yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Nitelikli eğitim için yapılan çalışmalar karşılığını buluyor ve öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş teklifi alıyor.”