HABERDENİZLİ.COM
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın eğitim ve öğretime yönelik vizyon projesi ilk meyvesini verdi. Özbaş'ın ilçenin eğitim alanında da ön plana çıkması için attığı büyük adımlardan birisi olan ve Sarayköy Belediyesi tarafından 4 milyon liraya inşa edilen Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu' nun yeni binasında ilk mezuniyet töreni yapıldı.
2018-2019 eğitim ve öğretim yılında yeni yerleşkesinde faaliyete giren Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı ile Elektrik ve Enerji Bölümü Alternatif Enerji Kaynakları programını başarıyla bitiren öğrencilerini mezun etti.
Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler için PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun yeni yerleşkesinde ilk tören düzenlendi. Törene PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Aslı Öztürk Kiraz, öğretim üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve mezunlar katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
“TÜRKİYE’DE ŞU ANDA TEK”
Folklor gösterisinin ardından konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Aslı Öztürk Kiraz, “Sarayköy, zengin tarla, mineralli su kaynaklarının üzerine kurulmuş bir ilçe olması dolayısıyla jeotermal enerji ve kaplıca tedavisinin merkezi konumundadır. İlçenin bu özelliklerini göz önüne alarak Sarayköy Meslek Yüksekokulu bölümü ve programlarını enerji ve sağlık üzerine tematik bir okul olacak şekilde oluşturduk. Bu okulda 3 dönem teorik eğitim, 3 dönem iş yeri eğitimi şeklinde planlama sistemiyle öğrencilerimizin Türkiye'de şu anda tek olan 180 günlük iş yeri tecrübesiyle mezun olmalarını hedefledik. Çok kıymetli mezunlarımız Sarayköy Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olma ayrıcalığını hayatınızın her alanında çevrenizdeki herkese göstereceğinizi umarak hayat yolunda başarılar diliyor; mezuniyetinizin size, ailenize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
BAŞKAN ÖZBAŞ, ÖĞRENCİLERE DESTEK SÖZÜ VERDİ
Meslek Yüksekokulu’nun Sarayköy için önem teşkil ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Özbaş, “Özellikle bu pandemi döneminde uzaktan eğitim bile olsa buraya mezuniyet töreni için gelen hem mezunlarımıza hem de velilerine bizlere ilk mezuniyet heyecanını yaşattıkları için teşekkür ediyorum. 27 yıl önce Ankara Bilkent Üniversitesi'nden mezun olurken yaşadığım aynı heyecanı inanın şimdi yaşıyorum. Bugün sizlerin mezuniyetini görmek, burada sizlerle birlikte olmaktan ayrıca mutluluk ve gurur duyuyoruz.”
“Bu arazi özelleştirme döneminde EÜAŞ’ın lojman alanıydı. 2011 yılında önceki dönem Bakanımız Nihat Zeybekci, buranın üniversite mülkiyetine geçmesi konusunda büyük gayretleri oldu. Huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyorum. 2013 yılında tapusu Pamukkale Üniversitemize geçti. Daha sonra yerel yönetimler bize nasip oldu. 2015 yılında ilk defa Sarayköy MYO olarak kadro ilanına çıkıldı biz de Efe Meydanı'mızda bir binayı Sarayköy Belediyesi olarak meclis üyelerimizin katkısıyla kiraladık. Ardından üniversitemize tahsis ettik. 2017 yılında üniversitemiz ile bir protokol yaptık. Daha sonra Sarayköy Belediyesi olarak bu binamızı 2019 yılında üniversitemize kazandırmış olduk. Bölümlerimiz de Sarayköy'ün ve ülkemizin gelişimine ayak uydurabilecek şekilde yerleşti. İlçemiz turizm, tarım, tekstil ve enerji şehridir. Bu yüzden Türkiye'nin ekonomisine katkı değer sağlayan bir ağırlık merkezi durumundadır.”
“Mezun olan ve bundan sonra gelecek olan öğrencilerimizin emrinde olacağımızı, onların lojistik, barınma, stajları kısacası ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olacağız. Sizlerin huzurunda bunun sözünü veriyorum. Bu güzel mezuniyetin, gençlerimize, üniversitemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
“ÖĞRENCİLERİMİZ ARA ELEMAN OLARAK DEĞİL ARANAN ELEMAN OLARAK MEZUN OLDULAR”
Sarayköy’ün eğitim anlayışıyla farklılığını ortaya koyduğunu belirten Rektör Kutluhan, “Sarayköy'ün üniversitemiz ile birlikte hareket etmesi çok önemli bir noktadır. Çünkü bugün yüksek öğretim kurumları genellikle üniversitelerin çözüm merkezlerinde olması hususunda hayatlarını sürdürüyor. Denizli ilçelerinin 17'sinde bir meslek yüksekokulu var. Gerçekten de övülecek bir durum ki her ilçenin yapısına göre bölümler oluşturulmuş.Meslek yüksekokulu ilçeye has sürdürülebilir alanlarda branşları varsa bu hem ilçe için hem de mezun öğrenciler için önemli bir detay oluşturuyor. Sarayköy'de bu özelliği taşıyor. Enerjisi ve termal turizmi ile öne çıkan ilçemiz fizyoterapi, alternatif enerji, şimdi de YÖK'ün kabul ettiği nükleer tıp ve radyasyon bölümleri ile büyük avantaj sağlayacak. Sarayköy'ün eğitim verilen bölümleri doğru ve yerinde olmuş. Bu kararı veren herkese teşekkür ediyorum. Sarayköy eğitim anlayışıyla farklılığını ortaya koydu. Bir meslek yüksek okulunda ne olursa olsun hangi branş olursa olsun yarı yarıya uygulamalı olmalı. Çünkü öğrencinin okuldayken problemleri bilmesi lazım. Sarayköy bunu çoktan başarmış. En güzeli de okuluna sahip çıkan bir Belediye Başkanı var. Bunu çok az yerde görebiliriz. Okuluna böylesine sahip çıkan bir Belediye Başkanı varsa bize sadece hocalar olarak burada güzel dersler anlatmak, öğrencileri güzel yetiştirmek kalıyor. Yeni mezunlarımız ara eleman olarak mezun olmadılar aranan eleman olarak mezun oldular. Ben gençlerimize güveniyorum. Çok başarılı olacaksınız. Mezuniyetin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşma sonrası Fizyoterapi Programı ve Elektrik ve Enerji Bölümü Alternatif Enerji Kaynakları programından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.
Yüksekokul’dan başarıyla mezun olan Elektrik ve Enerji Bölümü Alternatif Enerji kaynakları programı öğrencisi Muhammet Ali Albayrak mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.
Program sonunda mezun öğrenciler, keplerini atarak mezuniyet sevinci yaşadı.