Pamukkale Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleştirilen protokol Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından imzalandı.

Rektör Kutluhan: “Üniversitemiz tarafından sürdürülen program Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’ndeki kadınlar için ve çocukları için birçok aktiviteyi barındırıyor”

Yapılan protokol ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Geçen yıl yapmış olduğumuz bu protokolün bu yılda devam etmesinde hem üniversite olarak hem başsavcılık olarak uygun gördük. Çünkü yapılan çalışmalar sosyal sorumluluk çerçevesinde Üniversitemiz tarafından sürdürülen program Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’ndeki kadınlar için ve çocukları için birçok aktiviteyi barındırıyor. Örneğin, sportif kültürel aktivitelerimiz var. Bunların devam etmesinde fayda gördük. Ben protokolün devamı için Sayın Başsavcıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olmuş olur.”

Başsavcı Ataman: “Üniversitemizin bu bir yıllık süreçte bize çok katkısı oldu. Bir yıl daha bu faaliyetleri sürecek.”

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bozkurt Kadın Cezaevi İnfaz Kurumumuz Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğümüz arasında cezaevindeki hükümlülerin ve aynı zamanda hükümlülerimizin yanında kalan sıfır altı yaş arası çocukların desteklenmesi geliştirilmesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu protokol yapılmıştır. Üniversitemizin bu bir yıllık süreçte bize çok katkısı oldu. Eğitim geliştirme faaliyetlerini inşallah bugünden itibaren protokolümüzü yeniliyoruz. Bir yıl daha bu faaliyetleri sürecek. Ben de Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum katkıları için. İnşallah hayırlı olur.”

Denizli Dahil 48 İle Sarı Uyarı Denizli Dahil 48 İle Sarı Uyarı

İmzalanan protokol kapsamında Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Ceza İnfaz Kurumunda bulunan kadın hükümlü ve annesinin yanında kalacak olan 0-6 yaş arası çocukların desteklenmesi ve iyileştirilmesini hedefleyen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, hükümlülerin ceza infaz kurumlarından salıverilmelerinden önce veya salıverilmelerinden sonra kişisel zorluklarını aşmalarını, iyileştirilmelerini ve dışarıdaki yaşama uyumlarını sağlamak, hükümlülerin yeniden suç işlemelerini önleyecek sosyal, kültürel ve sportif alanlar ile desteklemek, kurum hayatını normal hayata yakınlaştırarak, bu kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak, ulaşılmak istenilen temel amaç hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün; yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak.