Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, 84 adet tıp fakültesi arasında geçen yıl 30’uncu sırada yer alan tıp fakültemiz, bu yıl 28’inci sıradan tercih edilmiştir. 64 adet Diş hekimliği fakültesi arasında geçen yıl 26’ncı sıradan öğrenci alırken bu yıl PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi bir sıra yükselerek 25’inci sırada tercih edildi. 112 adet Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) arasında geçen yıl 27’nci sırada tercih edilen PAÜ SBF bu yıl 25’inci sıraya yükseldi.

Bakü Avrasya Üniversitesi Bakü Avrasya Üniversitesi

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de önemli bir başarı elde etti. Buna göre, 17 adet devlet üniversitelerinde açık bulunan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 2’nci; 37 devlet üniversitesinde açık bulunan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 6’ncı; 57 devlet üniversitesinde açık bulunan Maliye Bölümü 16’ncı; 75 devlet üniversitesinde açık bulunan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 16’ncı; 103 devlet üniversitesinde açık bulunan İşletme Bölümü 23’üncü sırada tercih edildi. 

PAÜ’de yüksek oranda tercih edilen diğer bölümler ise; 7 devlet üniversitesinde açık olan Tekstil Mühendisliği Bölümü 2’nci; 81 devlet üniversitesinde açık bulunan Makine Mühendisliği Bölümü 18’imci; 19 devlet üniversitesinde açık bulunan Mekatronik Bölümü 6’ncı; 37 devlet üniversitesinde açık bulunan Peyzaj Mimarlığı Bölümü 9’uncu ve 14 devlet üniversitesinde açık bulunan Yeni Medya ve İletişim Bölümü 3’üncü sırada tercih edildi.