Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serap Alkaya’nın yürüttüğü “Turizmde İletişim” dersi kapsamında, öğrencilerin turizm sektöründeki uzman yöneticilerle iletişim kurmaları ve sektör ile ilgili bilgi edinmeleri amacıyla düzenlenen etkinlik, Hierapolis Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

MasterChef TV programının ünlü sunucu şefi Danilo Zanna'nın İzmir'de bulunan ve İzmir'in en yüksek cirolu restoranlarından biri olan Filo D'olio İzmir İstinye Park'ın Executive Şefi Selis Cengiz, öğrencilere kariyer yolculuğunu anlatarak sektörle ilgili önemli bilgiler verdi.

Dersin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya etkinliğin açılış konuşmasında, mezun öğrencileri Şef Selis Cengiz'i öğrencilere tanıtarak iyi bir kariyer planlama ile erken yaşta elde edilebilecek başarıların mümkün olduğuna vurgu yaptı. Şef Selis Cengiz'i başarılarından dolayı tebrik eden Dr. Öğr. Üyesi Alkaya’nın konuşmasının ardından söyleşi soru cevap şeklinde gerçekleştirildi.

Denizli’de hava sıcaklıkları 8 ile 10 derece düşecek Denizli’de hava sıcaklıkları 8 ile 10 derece düşecek

Söyleşide konuşan Şef Cengiz, üniversite yıllarında hem okuyup hem çalıştığını, mezuniyetinin ardından kariyerine İtalyan mutfaklarında devam ettiğini ifade etti. Şu anda İzmir'in en popüler restoranlarından biri olan Filo D'olio İzmir İstinye Park’ta büyük bir ekibin başında olduğunu belirten Cengiz, bu süreçte edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaştı. Etkinlikte ayrıca öğrenciler; staj, çalışma hayatı, öğrencilik hayatı, zaman planlaması, hedef koyma, güçlüklerle mücadele etme, sektörün avantaj ve dezavantajları ile ilgili çok sayıda soruyu Şef Selis Cengiz’e yöneltme fırsatı buldu.

Executive Şef Selis Cengiz öğrencilere ne olursa olsun önlerine çıkan taşları temizleyerek yollarına devam etmelerini, sebat etmenin faydalarını, mutfakta her yeri görmelerini ama sonrasında kendilerine bir alan belirleyip bir konuda artizan olmalarını, her yaz çalışmanın hatta okurken de part time çalışmanın kendilerine kazandıracaklarını, disiplinli çalışmanın önemini, iş yaşam dengesini iyi kurmalarını söyledi. Restoranında staj yapmak isteyen öğrencilere söyleşi sonunda iletişim bilgilerini veren Selis Şef mezun olduğu üniversitesinden arkadaşları stajyer olarak istihdam etmekten mutluluk duyacağını belirtti. Etkinlik, Selis Cengiz’e teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.