Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan Kocabaş Cezaevinde meydana gelen gıda zehirlenmesinin ardından sosyal medyada dolaşıma sokulan haberler, tutuklu ve hükümlü yakınlarını tedirgin etmişti. Yapılan resmi açıklamaya rağmen endişelerini kaybetmeyen mahkum yakınları cezaevi önünde kameralarımıza konuştu. 

Sosyal medya üzerinden yayılan bilgilerin artması üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, hastaneye sevk edilen 64 mahkum olduğu bunlardan 63'ünün tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği, tedavisi devam eden 1 hükümlünün genel sağlık durumunun iyi olup hayati tehlikesi bulunmadığı ifade edildi. Açıklamada olayla ilgili olarak başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

14 Change Araçla Yakalandılar Yurt Dışına Kaçamadan Yakalandılar 14 Change Araçla Yakalandılar Yurt Dışına Kaçamadan Yakalandılar

Mahkum yakınları, Denizli T Tipi Kapalı, Denizli D Tipi Kapalı ve Denizli Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde ve hastane önünde beklemeye, giren çıkan her ambulansa bakmak istiyor. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenip içeride olan yakınlarının tedavilerinin tam yapılmadığını, halsizliklerini görüntülü konuşmadan anladıklarını, bazılarının hastaneye hiç gitmediğini belirtti.