Terleme, vücudun ısı kontrolünü sağlamak amacıyla kendiliğinden ve her insanda gerçekleşen bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani koltuk altı terlemesi her insanda olur.

Ancak zaman zaman terleme seviyesi artabilir. Bazı kişilerdeyse bu sorun çok yoğun yaşanabilir. Terlemeden kaynaklı kokuyu engellemek adına deodorant gibi ürünler kullanılabilir. Bu tip ürünlerin işe yaramadığı durumlarda ise çeşitli tedaviler uygulanabilir.

Koltukaltı Terleme Tedavisi

Aşırı terleme, bazı insanlarda ortaya çıkan bir problemdir. Bu problem günlük hayatta sorunlara yol açabilir. Bu durumda terlemeyi kontrol adına almak amacıyla uygulanabilecek bazı tedaviler mevcuttur.

Terlemeyi kontrol adına almak için sıklıkla tercih edilen bir uygulama da botoks işlemidir. Kolay bir şekilde uygulanabilen koltuk altı terleme botoksu, aşırı terlemeyi azaltabilir.

Neden Koltukaltları Bazılarında Aşırı Terler?

Her insanda vücut ısısını ayarlamak için terleme süreci gerçekleşir. Stres, kaygı ve gerilme gibi duygular terlemeyi artırabilir. Bunun yanı sıra baharatlı ve yağlı yiyeceklerin, asitli içeceklerin çok tüketilmesi de aşırı terlemeye neden olabilir.

Hasat Ederken Buldu, Eşine Hediye Etti Hasat Ederken Buldu, Eşine Hediye Etti

Koltukaltı Terlemesi Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Terlemeyi azaltmak için uygulanan botoks işlemi oldukça kısa süren bir işlemdir. Ter bezlerinin iletişimini azaltarak koltuk altı terlemesi sürecini azaltan bu işlem 15 dakika içinde uygulanır. Tedavi, ince uçlu iğnelerle botoks maddesinin koltuk altına enjekte edilmediyle tamamlanır.

Koltukaltı Terleme Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Koltuk altına uygulanan botoks tedavisinin ardından bazı noktalara dikkat etmek önem taşır. Böylece koltuk altı botoksu işlemi daha kalıcı hale getirilebilir. Dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:

·         İşlem günü duş almamalısınız.

·         İşlemin ardından deodorant kullanmamalısınız.

·         İlk günler ağır spor yapmaktan kaçınmalısınız.

·         İlk hafta süresince buharlı aktiviteler yapmamalısınız.

·         İşlemden sonra koltuk altına masaj yapmamalısınız.

·         Hijyen koşullarına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Koltuk Altı Terlemesi Durdurulabilir Mi?

Aşırı terleme oldukça rahatsız edici bir sorundur. Bu durumda terlemeyi durdurmak için bazı yöntemler denemeniz mümkündür. Çeşitli roll-on ve deodorantlar terlemeyi kesmek için etkili olabilir. Aynı zamanda koltuk altı terleme botoksu gibi işlemler de terlemeyi azaltmaya yardımcıdır.

Koltuk Altı Botoks Nedir?

Bu işlem, koltuk altına ince iğnelerle botoks uygulamasına verilen isimdir. Uygulanan maddeler sayesinde koltuk altı botoksu, ter bezleri arasında iletişimi azaltır ve terlemenin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

Koltuk Altı Botoks Nasıl Yapılır?

Koltuk altına uygulanan botoks işlemi, özel bir botoks sıvısının koltuk altına enjekte edilmesiyle yapılır. Enjekte işlemi ince uçlu iğneler ile gerçekleştirilir ve ortalama olarak 15 dakikada tamamlanır.

Koltuk Altı Terlemesi (Hiperhidroz) Ne Kadar Yaygındır?

Her insan terleme sürecini yaşamaktadır. Terlemenin yoğunluğu ise kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Dolayısıyla koltuk altı terlemesi herkeste görülür. Ancak beslenme ve yaşam stiline bağlı olarak yoğunluk değişmektedir.

Koltuk Altı Botoksu Nasıl Etki Eder?

Uygulanan botoks işlemi, ter bezlerinin iletişimini azaltarak etki etmektedir. Yani aslında koltuk altı botoksu, ter bezlerinin daha uyarılmasına ve böylece daha az terleme olmasına neden olur.

Koltuk Altı Botoksu Vücudumuz İçin Zararlı Olabilir mi?

Bu işlemi yaptırmadan önce bir hekim kontrolünden geçmeniz şarttır. Eğer riskli bir sağlık probleminiz yoksa ve işlem için uygunsanız herhangi bir zarar görmek söz konusu değildir.

Koltuk Altı Terleme Botoksu Güvenli midir?

Herhangi bir sağlık sorununuzun olmaması durumunda uygulanacak bu işlemin bir riski bulunmamaktadır. Terlemeyi uzun bir süre önleyen koltuk altı botoksu güvenli bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.