ASAYİŞ

Kezzap Cinayetinde Karar Çıktı

Denizli’de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında işlenen kezzap cinayetinde karar çıktı. Mahkeme, 27 yaşındaki Sojida Kalandorova’nın katil zanlısı Özgür G.’yi indirim yapmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Abone Ol

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında aralarında gönül ilişkisi bulunduğu 27 yaşındaki Sojida Kalandorova’nın yüzüne sülfürik asit dökerek ölümüne neden olan Özgür G. (47)’nin yargılamasına Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Özgür G. hakkında ‘kasten yaralama nedeniyle ölüme neden olma’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından dava açıldı.

BERAATINI TALEP ETTİ

Sanık savunmasında sevgilisi ile aralarında tartışma çıktığını belirterek; “Aramızda bir husumet yok. Olaydan iki hafta önce Sojida ile birlikte yaşamak için İstanbul’da ev tuttum. İki hafta birlikte tatil yaptık. Telefon yüzünden bana ve aileme yönelik hakaretleri nedeniyle kavga ettik. Ben sevdiğim insanı kaybettim. Kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi öldürme kastıyla hareket etmedim. Olayda ben de yaralandım. Nasıl bilinçli bir şekilde dökebilirim? Markette satılan bir temizlik ürününün bu kadar tehlikeli bir madde olduğunu bilsem kullanmazdım. Olay nedeniyle üzgün ve pişmanım. Ben olaydan sonra hemen yüzümü yıkadığım için gözümü kurtardım. Görme kaybım var. Ben ona zarar vermek istemedim. Öldürmek istemedim. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

İNDİRİM YAPILMAKSIZIN MÜEBBET HAPİS

Özgür G’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı davada karar çıktı. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı iyi hal indirimi uygulanmaksızın canavarca hisle öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Duruşmada bakanlık temsilcileri de yer aldı.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }