GÜNCEL

Karahayıt'ın Termal Çamuru Şifa Dağıtıyor

Denizli'nin ünlü termal turizm merkezi Karahayıt, şifalı kırmızı suyu ve termal çamuruyla sağlık alanında birçok fayda sunuyor.

Abone Ol

Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi, şifalı kırmızı suyu ve termal çamuruyla dikkat çekiyor. Bu doğal kaynakların insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Karahayıt'ın sağlık faydalarına değinen Kazım Akşan, "Karahayıt'ta termal sudan ve termal çamurdan yararlanmak isteyenler için hizmet veriyoruz. Tesisimizde misafirlerimiz, bu şifalı sulardan ve çamurlardan faydalanabiliyorlar. Gelenler memnun kalıyor. Özellikle eklem ve cilt hastalıklarında bu çamur çok faydalı. Termal çamur ve su, cilt hastalıklarında, eklem ağrılarında ve kireçlenmelerde oldukça etkili. Karahayıt ve Pamukkale'ye gelen tüm misafirlerimizi tesisimize bekliyoruz. Bu şifalı kaynaklardan herkesin yararlanmasını istiyoruz" dedi.

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Karahayıt'ın şifalı kırmızı suyu ve termal çamurunun birçok fayda sağladığını belirten Akşan, "Kırmızı suyun termal çamuru siyah noktaları yok ediyor ve romatizmal hastalıklar, eklem ağrıları gibi konularda oldukça etkili. Çamur, başlı başına bir şifa kaynağı. Misafirlerimizin buraya gelip bu üründen faydalanmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Şifa Yer Altından Kendiliğinden Çıkıyor

Karahayıt'ta şifalı kırmızı suyun yaz kış 87 derece sıcaklıkla yer altından çıktığını ifade eden Akşan, "Kırmızı su, eklem, kalp damar ve mide gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bu tür sağlık sorunları olan kişilerin burayı ziyaret etmelerini öneriyorum. Pamukkale'deki su kalsiyum içerdiği için beyazdır, Karahayıt'taki su ise demir oksit içerdiği için kırmızı akıyor. Pamukkale'deki su sıcaklığı 37 dereceyken, Karahayıt'taki su daha sıcak. Her iki su da benzer hastalıklara iyi gelmektedir" dedi.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }