Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde göktaşı düşüşü yaşandı. Gümüşçay Mahallesi’nde yaşayan Erhan Sarman, her gün işe giderken kullandığı yolda kaldırım kenarında fark ettiği taşın detaylı incelemeye alındığını belirtti.

Taşın bulunduğu yerin oyulmuş olduğunu ifade eden Sarman, taşı evinin kenarındaki tarladan topladı ve Pamukkale Üniversitesi’ne numune gönderdi. Taş, 14 santimetre yüksekliğinde ve 18 santimetre uzunluğunda olup, ağırlığı 2 kilo 821 gram olarak ölçüldü. Siyah renkteki taşın yüzeyinde baloncuk görünümlü gözenekler bulunuyor ve ışık altında rengi yeşile dönüşüyor. Taşın, gökyüzünde lavlarla birlikte yoğunlaşarak bu hale geldiği düşünülüyor.

Denizli'de 14, 15 Eylül'de Elektrik Kesintisi Denizli'de 14, 15 Eylül'de Elektrik Kesintisi

Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan ilk analizlerde, taşın dünyada bilinen herhangi bir elementle eşleştirilemediği belirtildi. Ancak, taşın SİO2 elementine yakın olabileceği ifade edildi. Taşın, normal taşlardan iki kat daha ağır olduğu ve parça koparıldığında içinden duman çıktığı gözlemlendi. Sarman, taşın ülkemizde değilse bile uluslararası düzeyde araştırılmasını talep ediyor.

Denizli'ye göktaşı düştüDenizli'ye göktaşı düştüDenizli'ye göktaşı düştüKaynak: Denizli24haber