Günümüzde, sosyal medya platformlarının kullanımı her geçen gün hızlı bir şekilde artmaktadır. Instagram’da bu platformlar arasında öncü olanlardan bir tanesidir.

Instagram’da engellenen kişiler ne görür? Sorusu birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Instagram’da engellenen kişilerin karşısına çıkacak olan durumlar ve olasılıklar aşağıda listelenmiştir.

Instagram’da Bir Kişiyi Engellerseniz Profilinize Erişim Sağlayabilir Mi?

Instagram üzerinden, herhangi bir kişiyi engelleyen kişilerin en merak ettiği sorular arasında engellenen kişinin profiline erişip erişmeyeceğidir. Instagram üzerinden herhangi bir kişiyi engellediğiniz zaman bu kişi profilinizi görebilir.

Fakat, engellemiş olduğunuz kişi sizin takipçi kitlenizi ve profil resminize erişim sağlayamaz. Ancak o kişi instagram engelleyenleri görme ile ilgili bir uygulama kullanıyorsa sizin onu engellediğinizi görebilir ve hesabınıza isterse farklı bir instagram hesabından bakabilir.

Profil fotoğrafınızın veya takipçi kitlenizin yanı sıra Instagram üzerinden engellemiş olduğunuz kişiler kullanıcı adınıza erişim sağlayabilir. Yani en kısa özetle birlikte, engellemiş olduğunuz kişi sizin profilinizin var olduğunu bilecek fakat sizinle hiçbir şekilde iletişim kuramayacaktır.

NOT: Engellemiş olduğunuz kişi ile mesajlaşmanız bulunuyorsa, Instagram’da yer alan mesajlar bölümünden profilinizi görüntüleyebilir. Fakat, Instagram bazen kişinin profil resmini belli bir süre kısıtlamaktadır.

Instagram Üzerinden Bir Kişiyi Engellediğimizde O Kişi Ne Görür?

Instagram üzerinde zaman zaman konuştuğumuz kişileri engellemekteyiz.

Instagram üzerinden engellediğimiz kişi ne görür? Instagram üzerinden engellemiş olduğunuz kişi, doğrudan sizin profilinizi görüntüleyemez ve bunun kaynağı Webhakim firmasıdır.

Webhakim.com teknoloji haberleri ve instagram rehberleri konusunda ileri düzey yazılım ve sosyal medya ekibi ile bize kaynak olmaktadır.

Fakat detaylandırmak gerekirse, Instagram’da yer alan arama bölümüne sizin kullanıcı adınızı aratarak sizin adınızı görebilir. Instagram’da uzun bir süre engelli kalan kişilerde bazen kullanıcı adınız bile engellemiş olduğunuz kişide görüntülenememektedir.

"Instagram Kullanıcısı" Ne demek? Mesajlar Otomatik olarak Silinir mi?

Instagram’da engellediğiniz kişi ile daha önceden iletişim kurduysanız veya mesajlaştıysanız bu veriler hiçbir şekilde siz silmeden silinmeyecektir. Mesajlar bölümünden siz de diğer kullanıcı da mesajlara erişim sağlayabilir. Fakat, zaman geçtikten sonra veya kısa bir süre sonra Instagram’da yer alan isminiz mesajlar bölümünde “Instagram Kullanıcısı” olarak değişebilmektedir.

Instagram Üzerinden Engel Attığınız Kişi Takipçilerinizi Görüntüleyebilir Mi?

Instagram üzerinden bir kişiyi engellediğiniz zaman, engellemiş olduğunuz hesap üzerinden sizlerin takipçisine bir daha erişim sağlayamaz. Erişim sağlayabilmesi için sizin engeli tekrardan açmanız gerekmektedir. Fakat, engellemiş olduğunuz kişi başka alternatifler ile birlikte hesabınıza erişim sağlayabilir.

●     Engellemiş olduğunuz kişi, farklı hesap açarak sizleri takip edebilir. Takip etmiş olduğu hesabı onaylarsanız da kişi sizin profilinize erişim sağlayabilir.

●     Instagram hesabınız “Herkese Açık” şekildeyse, engellemiş olduğunuz kişi; yeni bir hesap açarak profilinize direkt olarak erişim sağlayabilir.

E-Ticarette Başarının Püf Noktaları E-Ticarette Başarının Püf Noktaları

●     Piyasada yer alan üçüncü parti uygulamalar kullanılarak bazen kişilerin profiline erişim sağlanabilmektedir. Böyle bir durumunda pek de alınacak bir önlem bulunamamaktadır.

Konu ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Instagram’da Bir Kişiyi Engellersem Profilini Görüntüleyebilir Miyim?

Instagram’da herhangi bir kişiye engel attığınız zaman o kişinin profilini görebilirsiniz. Engel atmış olduğunuz kişinin profil resmini, biyografisini ve post sayısını net bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Bunların yanı sıra kişinin takipçi sayısını ve takip etmiş olduğu kişi sayısına erişim sağlayamazsınız. Bunları görebilmek için kişinin engelini açmanız gerekmektedir. Kişinin engelini açıp bu verilere eriştikten hemen sonra tekrardan kişiyi engelleyebilirsiniz. Böylece kişi hakkında elde etmek istediğiniz birçok veriye kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Instagram’da Beni Engelleyen Kişiden Engelimi Kaldırabilir Miyim?

Instagram’da herhangi bir kişi tarafından engellenen birçok kullanıcı, Instagram’da beni engelleyen kişiden engel kaldırabilir miyim? Konusu hakkında birçok araştırma yapmaktadır. Fakat, Instagram politikaları gereği ve algoritması gereği böyle bir şey mümkün değildir.

Yaşanan böyle bir durumda yapılması gereken tek şey, karşı taraftan sizin engelinizi kaldırmanızı istemenizdir. Karşı taraf engelinizi açtığı zaman, tekrardan birbiriniz ile etkileşime geçebilirsiniz. Aksi takdirde hiçbir şekilde karşı taraf ile iletişime geçemezsiniz.