Karbon salınımı sonucu çevre kirliliğini önlemeye yönelik geliştirilen elektrikli araçlar, birçok avantaja sahip olması ile popülaritesi artan araçlardır. Bu kapsamda elektrikli araç satın almak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri elektrikli araç şarj süresidir. Elektrikli araç şarj süresi hesaplama süreci için dikkat edilmesi gereken bazı kriterler mevcuttur.

Elektrikli Araç Şarj Süresi ve Şarj Ücreti Nasıl hesaplanır?

Elektrikli araçların ne kadar sürede şarj olduğunu bilmek, elektrikli araç sahibi olmak isteyenler için oldukça önemlidir. Bu noktada ise en fazla merak edilenlerin başında elektrikli araçların şarj süresini hesaplama konusu gelir. Elektrikli araç şarj süresi ve doğru şekilde hesaplama işlemi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Elektrikli Araç Şarj Süresi Hesaplama

Elektrikli araç şarj süresini hesaplama konusunda aracın markası, modeli, motor gücü ve hangi şarj seçeneği ile şarj edildiği gibi birçok kriter göz önünde bulundurulmalıdır. Genel olarak hesaplamanın nasıl yapılacağı ise AC ve DC şarj seçeneğine göre değişiklik göstermektedir.

Estasyon, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran bir yenilik sunuyor: Elektrikli Araç Şarj Süresi Hesaplama Aracı. Bu araç sayesinde, aracınızın marka, model, model yılı ve tipini girerek, hem AC hem de DC şarj seçenekleriyle ne kadar sürede şarj olacağını zahmetsizce öğrenebilirsiniz.

İster hızlı bir yolculuğa çıkın, ister günlük şarj ihtiyaçlarınızı planlayın, bu akıllı çözüm size zaman kazandırarak elektrikli araç dünyasında daha bilinçli adımlar atmanızı sağlıyor.

Elektrikli Araç Şarj Ücreti Hesaplama

Elektrikli araç şarj süresini hesaplamak için temel kriterler; aracın modeli, üretim yılı ve markası ile batarya kapasitesidir. Elektrikli bir aracı şarj etmek için gereken süre ise pil boyutuna ve şarj hızına bağlı olarak değişir. Batarya kapasitesi doğrultusunda elektrikli arabanın ne kadar sürede şarj olacağını öğrenmeniz mümkündür. Elektrikli araç şarj süresi hesaplama formülü şu şekildedir:

Formül: Şarj Edilen Enerji (kWh) x Elektrik Fiyatı (TL/kWh) = Dolum Maliyeti

Örnek olarak 57 kWh gücüne sahip bir Tesla Model Y kullandığınızı ele alalım. Şarj cihazının gücü, kilovat (kW) cinsinden ifade edilir ve şarj cihazının bataryaya ne kadar hızlı enerji aktarabildiğini gösterir. Şarj cihazınız AC soket tarifesi ile değerlendirilecek ise 7,19 kW gücünde ise bu durumda, 57 kWh kapasiteli bataryanın tamamen şarj olması yaklaşık olarak 409,83 TL (57x7,19) tutacaktır. Bu maliyete şarj istasyonuna bağlanma ücreti ve dakikalık ücret de eklenebilmektedir. Estasyon elektrikli araba şarj süresi hesaplama aracını kullanarak AC ve DC şarj üniteleri ile şarj süresini kolayca hesaplamanız mümkündür. Bireysel, kurumsal şarj çözümleri ve çok daha fazlası için Estasyon web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Beğeni Sayınız Ne Kadar Önemli? (Fenomist) Instagram Beğeni Sayınız Ne Kadar Önemli? (Fenomist)