"Domuz eti" tartışması büyüyor. İlk listede adı gizlenen Köfteci Yusuf, kamuoyundan gelen "Kim bu köfteci?" tepkilerinin ve basına sızan bakanlık raporlarının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit veya tağşiş listesine eklendi. Restoran zincirinin birden fazla şubesinden numune olarak alınan "dana eti döneri" ve "tüketime hazır pişmiş köfte"de domuz etine rastlandığı belirtildi.

Yaşananların "kumpas" olduğunu savunan Köfteci Yusuf'un şubelerinin bu süreçte büyük oranda boş kaldığı dikkat çekti.

DİYANET'İN HATTI KİLİTLENDİ

Kamuoyunda infial yaratan olayın ardından vatandaşlar Diyanet'in ALO Fetva 190 hattına telefon yağdı. 12 Punto'dan Nagihan Yılkın'ın haberine göre; vatandaşlar hattı arayarak, "Köfteci Yusuf’tan yemek yedik, yediğimiz domuz etiyse günahı var mı?" sorusunu sordu.

Bakan Bayraktar, Kış Saati Uygulaması İle İlgili Son Noktayı Koydu Bakan Bayraktar, Kış Saati Uygulaması İle İlgili Son Noktayı Koydu

'VEBALİ YOK, ALLAH'TAN AF İSTEYECEĞİZ'

Vatandaşlara "Bilmeden yenilmesinin vebali yok, günahı yok. Dikkat etmek lazım, araştırmak lazım. Güvenilir olduğu için yiyorduk, bizim bir bilgimiz olmadığı için günahı yok. Bilmeden yediğimiz için de Allah’tan af isteyeceğiz" yanıtı verildi.

'BİLEREK GİTMEMEK LAZIM'

"Haberlerin gerçek yüzünü ne olduğunu bilmiyoruz" diyen fetva hattı temsilcisi, "Bazen karalamak için kötü niyetle yapılabiliyor. Belgeyi yapmak zor bir şey değil iyi bakmak lazım. Devlet gerekli açıklamayı yaptıktan sonra uzak durmak lazım. Bazen firmalar kendi aralarında birbirini karalamaya çalışıyor, bu doğru haber mi diye bakmak lazım. Devletin açıklaması önemli. Onlar zaten gerekli cezayı verir. Bilerek gitmemek lazım" dedi.

Kaynak: Karar