Önceki belediye başkanı Osman Zolan döneminde, Denizli Atatürk Stadı'nın tahsisi ve bakımı belediye tarafından karşılanıyordu. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun tasarruf tedbirleri kapsamında bu desteği çekmesiyle, Denizlispor’un stat sorununu kendi imkanlarıyla çözmesi gerekiyor.

Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, stat tahsis bedelinin 800 bin TL olduğunu, ancak geçmişten kalan borçlarla birlikte bu miktarın 1 milyon 200 bin TL’ye çıktığını belirtti. Yıldırım, “Geçmişte Denizlispor’un bütün ödemelerini Osman Zolan yapmış. Denizlispor 1 lira bile para ödememiş. Şimdi ise stat tahsisi için 800 bin TL gerekiyor. Ancak, eski borçların taksitlendirilmesi isteniyor ve bu da toplamda 2 milyon TL'ye ulaşıyor” dedi.

Başkan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile tekrar görüşeceklerini belirterek, “Eğer kendisi destek vermezse, biz kendi imkanlarımızla bu tahsisi gerçekleştireceğiz. Amacımız, maçlarımızı kendi yerimizde, kendi stadımızda oynamak” ifadelerini kullandı.

Denizlispor, altyapı ve A takım dâhil 60 çalışanının maaş sorununu, “Esnaf bir maaşla takımının yanında” kampanyası ile çözdü. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini çekmesiyle başlayan maaş krizini, Kulüp Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım ve ekibi bu kampanya sayesinde aşmayı başardı.

Başkan Yıldırım, kampanya hakkında şu bilgileri paylaştı: “Personelimize olan borçlarımız bizi en çok zorlayan konuydu. Yaklaşık 60 kişilik bir ekip için aylık 1,5 milyon TL gibi sabit bir yük var. Kampanyayı başlatarak yakın çevremize 'herkes bir asgari ücret üstlenebilir mi?' diye sorduk. 20’ye yakın kişi hemen destek verdi ve bize yıllık 200 bin liralık bütçe sağladı.”

Kampanyaya katılan esnaflara statta reklam tabelası, bağış makbuzu ve sponsorluk sözleşmesi sunuldu. Böylece, esnaflar aylık 17 bin TL’lik asgari ücreti ödeyerek Denizlispor'un personel yükünü hafifletti.

Denizlili genç forvet Boluspor'a imza attı Denizlili genç forvet Boluspor'a imza attı

Çağrı Başkan Yıldırım, destek olmak isteyen diğer esnaflara da çağrıda bulunarak, "Bize destek olabileceğini düşünen her durumu iyi işletmeye de bu teklifimizi iletiyoruz" dedi.