Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet yol yarışına sayılı günler kala Denizli Misket Antep Mutfağı'nda kahvaltılı basın toplantısı düzenlenerek, yarış ile ilgili genel bilgiler gazeteciler ile paylaşıldı. Toplantıda, kaç yarışmacı katılacağı, parkurun uzunluğu ve süresi, sponsor firmalar ve destekleri paylaşılarak , kardinasyonda paydaş olan herkese teşekkür edildi. Ayrıca basın toplantısında Denizlili sporcular yer aldı, Bahriye Özgentaş, Semra Biçer ve Mehmet Erken, kahvaltı sonrası bisikletleri ile kameralara poz verdiler. Denizlide Uluslararasi Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarisi Icin Geri Sayim Basladi 3

Yapılan toplantıda düzenlenecek olan yarışla ilgili detaylar aktarıldı, Pamukkale Granfondo Muğla Valiliğimiz Himayelerinde Bodrum Belediyemizin destekleri ile Karya Muğla Spor Kulübü Organizasyonunda 14-15 Eylül 2024’de tarihinde Kısa ve Uzun Parkur şeklinde düzenlenecek uluslararası katılımlı Bisiklet Yol Yarışıdır.

Denizlide Uluslararasi Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarisi Icin Geri Sayim Basladi 4

Aynı mesafede farklı zorluklarla dolu bir yarış!

1000 den fazla sporcunun katılımı ile, 14-15 Eylül 2024’de Pamukkale Şehir Merkezinden verilen start ile başlayacak olan Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet yol yarışı kısa parkur ve uzun parkur şeklinde gerçekleştirilecektir. Katılımcılar geceyi Organizasyon tarafından belirlenmiş indirimli muhteşem otellerde geçirecekler. İsmi “Gare di fondo” yani “mesafe yarışları” deyiminden gelen bu yarışlar, çogunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor.

Denizlide Uluslararasi Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarisi Icin Geri Sayim Basladi 2

Avrupada popüler olan yarışlar için Denizli'de de büyük organizasyon için herşey hazır!

Farklı mesafelerdeki yarışlar “Gran Fondo”, “Mezzo Fondo” ve “Fondo” olarak adlandırılıyor. “GranFondo” şüphesiz aralarındaki en uzun mesafeli olan parkur için kullanılıyor. Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı “GranFondo” bisiklet yarışları diğer kıtalara da yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmış. Bir spor müsabakası, kültürel bir deneyim ya da sosyal sorumluluk hareketi olarak bisiklete binen kitleleri bir araya getiren Gran Fondo’ların en bilinenleri arasında Prosecco Cycling Classic, Novi Colli ve Felice Gimondi müsabakaları önde geliyor.

Denizlide Uluslararasi Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarisi Icin Geri Sayim Basladi 1

Kısa Parkur Bilgileri
Mesafe:53.93 km /

Yükseklik:427 m

Başlama tarihi ve saati: 15 Eylül 2024 Pazar, Saat: 08:20

Katılımcı sayısı: 1000

Büyükşehirin Alkol Kararı Mahkemeden Döndü Büyükşehirin Alkol Kararı Mahkemeden Döndü

Uzun Parkur Bilgileri
Mesafe:85.18 km /

Yükseklik:716 m

Başlama tarihi ve saati: 15 Eylül 2024 Pazar, Saat: 08:00

Katılımcı sayısı: 1000

Yarışma sonunda 58 sporcu ödül alacak!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Organizasyon Yönetmeni İlker Cömert yarışma sonunda 58 farklı kategori ve derecede ödüller verilceğini belirtti. 

Yarışmacılara verilecek ödüllerin henüz netlik kazanmadığı da belirtildi.