Denizli’nin köklü firmalarından Abalıoğlu Gıda Ürünleri, daha önce 300 büyükbaştan oluşan bir çiftlik kurduğu fakat 6 yıldır kullanmadığı Honaz’a bağlı Kızılyer’deki tesislerinde yeni bir girişim başlatmaya hazırlanıyor. Firma, etlik tavuk üretimi yapmak amacıyla ‘Yarka Yetiştirme Tesisi’ kurmak için harekete geçti. Bu amaçla ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) başvurusu yapan firma, yasa gereği düzenlenen halk bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Sapanca Haftasonu Kaçamağı İçin Bungalov Sapanca Haftasonu Kaçamağı İçin Bungalov

Toplantı, firma temsilcileri ile vatandaşları bir araya getirdi. Kızılyer mahallesindeki köy kahvesinde yapılan bilgilendirme sunumunda, tesisin 1 milyon 470 bin tavuk kapasitesine sahip olacağı ve yılda üç kez ürünlerin kesime gideceği açıklandı. Yıllık toplam üretimin 5 milyon adetin üzerine çıkacağı belirtildi.

Firma temsilcileri, oluşan atıkların çevreye zarar vermemesi amacıyla biogaz tesisinde değerlendirileceğini, işletmenin sıkı bir atık yönetimi ile çevreye etkisinin olmayacağını ve bölgede yürütülen zirai faaliyetlere zarar vermeyeceğini kaydetti. Ancak, 0 haftalık tavukların kesime hazır hale getirilmesi sürecinin yönetileceği işletmenin olası çevresel etkileri nedeniyle bölge sakinleri bu projeye sıcak bakmadı.

Toplantıda sık sık sorular yönelten vatandaşlar, tesisin kurulmasına karşı olduklarını açık bir dille ifade etti. Yaklaşık 300 bölge sakini arasında imza toplayarak, tesise karşı olduklarını belirten bir tutanak düzenledi ve imzaladı.