Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Denizli'de liderliklerini (S.E.) ile (D.S.) isimli şahısların yaptıkları Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütleri arasında çıkar çatışmasından kaynaklı husumet bulunduğu ve karşılıklı eylem süreci içerisine girdikleri anlaşıldı.
04 Şubat 2025 günü, (S.E.) liderliğinde kurulan Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütüne yönelik ilimiz merkezli Afyonkarahisar, Ankara ve Bingöl illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda (33) şüpheli şahıs yakalanmış ve “Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, İşyeri Kurşunlama, Nitelikli Yağma, Yasadışı Silah Ticareti ve Nitelikli Dolandırıcılık (Eskort Dolandırıcılığı)” suçlarından adli makamlara sevk edilen (32) şüpheli şahıs tutuklanmış ve basın bülteni ile kamuoyuna duyurulmuştu.
Devam eden soruşturma kapsamında;
(D.S.) liderliğinde kurulan Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütüne yönelik yapılan araştırma ve çalışmalarda, şüpheli şahısların örgüt faaliyetleri çerçevesinde “Kasten Yaralama, Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması (Kurşunlama), Mala Zarar Verme, Nitelikli Dolandırıcılık (Eskort Dolandırıcılığı) ve Uyuşturucu Madde Ticareti” suçlarından toplam (24) ayrı eylem gerçekleştirdiği tespit edilmesi üzerine, 22 Nisan 2025 günü (1) işyeri ve (30) ayrı adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda (40) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalarda;
- (9) adet ruhsatsız tabanca,
- (19) adet pompalı tüfek,
- (2) adet kurusıkı tabanca,
- (104) adet fişek,
- (26) adet uyuşturucu/uyarıcı madde, - (399,1) gram esrar maddesi,
- (74.400 TL) nakit para ele geçirilmiştir.
Yapılan operasyon sonucunda adli mercilere sevk edilen şüpheli şahıslardan toplam
(27) şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
Son iki ay içerisinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimizde Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak suçu kapsamında gerçekleştirilen iki farklı operasyonda toplam 73 şahıs yakalanarak adliyeye sevk edilmiş ve bu şahıslardan 59 şüpheli şahıs tutuklanmış olup her iki suç örgütü de çökertilmiştir." ifadeleri kullanıldı.