Karar doğrultusunda, Hadim Mahallesi’ndeki 421 ada, 21 ve 22 numaralı parsellerde yapılacak düzenlemeler ile "toplu iş yerleri, teknik altyapı alanı ve yol" gibi kullanımlar planlanıyor. Bu doğrultuda, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/25.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği onaylandı. Bu değişiklik ile Baklan’daki arsalar üzerinde 2 kata kadar yapılaşma yapılmasına imkan tanınacak.

Denizli'de 10, 11 Ekim'de Elektrik Kesintisi Denizli'de 10, 11 Ekim'de Elektrik Kesintisi

Özelleştirme İdaresi Yetkili Kılındı

Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, söz konusu taşınmazlarda yapılacak düzenlemeler için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilendirildi. Plan değişikliğiyle birlikte, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli nazım ve uygulama imar planları onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu kararların hayata geçirilmesi için gerekli işlemleri yürütecek. Özelleştirilecek olan bu yeni arsalar, Baklan’da gerçekleştirilecek projeler için önemli bir alan sunacak.

Yeni İmar Planı İçin Onay Çıktı

Baklan’daki bu parsellerin özelleştirme kapsamına alınması, ilçede yapılacak olan yapılaşmanın önünü açıyor. Toplu iş yerleri ve altyapı alanları ile bu bölgenin ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.