Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından, “Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarının önlenmesine yönelik operasyon yapıldı. Yapılan çalışmada şüpheli şahısların piyasadan, tekstil malzemesi, klima, mobilya, ahşap ev dekorasyon ürünü vb. malzeme satın alarak, ilk yaptıkları alışverişlerini sağlam çeklerle veya nakit para ile ödemelerini yaptıkları, bu şekilde işyerine ve bankaya verilen güven sonrasında yüklü miktarda tekrar mal aldıkları, alınan malların bedeli olarak çek verdikleri ancak vadesi gelen çeklerin ödenmediği, bu yöntemle şüpheli şahısların şirketleri mağdur ettikleri ve alışveriş sonrası dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Şüpheli şahısların 6 milyon 246 bin 718 TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. 

Denizli’de uyuşturucu tacirlerine operasyon, 23 gözaltı Denizli’de uyuşturucu tacirlerine operasyon, 23 gözaltı

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik, Denizli Merkezli, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Aydın, Batman ve Ankara illerinde yapılan eş operasyonlarda toplam (19) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Şüpheli şahısların ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 
-    (22) adet sahte doküman (çek, senet fotokopileri), 
-    (10) adet firma ve imza kaşesi, 
-    (3) adet karşılıksız çek, 
-    (19) adet telefon, - (7) adet sim kart, 
-    (1) adet lap-top bilgisayar ele geçirildi. 
 
Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından mahkemeye sevk edilen şüpheli şahıslardan 6 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi 13 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Asayis Dolandirci 6 Milyon Nitelikli 1