Memur-Sen il binası önünde yapılan aşure hayrına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Denizli milletvekili Nilgün Ök'ün yanında çok sayıda sendika üyesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Filistin'de hayatını kaybeden şehitlerin anısına ve özellikle İsmail Haniye'nin ruhuna ithafen Akkonak Mahallesi Üzüm Dedesi Türbe Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza, yerel halk ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra birçok kişi katılarak, şehitler için dua etti ve desteklerini ifade etti.

Müslüman Camiası ve İslam Âlemi Büyük Bir Kaybı Yaşadı

“Bugün maalesef Müslüman camiası ve İslam âlemi büyük bir kayıp yaşadı. Hamas’ın lideri, Filistinlilerin ve mücahitlerin önderi İsmail Haniye, Siyonistlerin bir saldırısı neticesinde Hakk’ın rahmetine kavuştu. Şehadet şerbetini içti. İsmail Haniye’ye de böyle bir ölüm yakışırdı herhalde.” Öselmiş, Haniye'nin mücadelesinin ve şehadetinin İslam âlemi için önemli bir dönemeç olduğunu vurguladı.

Öselmiş, Filistin'deki direnişin, şehitlerin kanıyla daha da güçlendiğini ve bu durumun direniş ruhunu pekiştireceğini, “Ancak şunu unutmamak lazım, Filistin'deki bu saldırı direnişi daha da güçlendirecektir. Çünkü orada ‘Biz toprağımızı yeriz ama topraklarımızı asla vermeyiz’ diyen, çocuklarını kundakta şehadet şerbeti içirip şehit veren anaların yasları, ağıtları onları rahat bırakmayacaktır diye düşünüyoruz.” diyerek ifade etti.

Siyonist Rejimin Küresel Tehdidi

Netanyahu'nun cezalandırılması gerektiğini belirten  Eğitim-Bir-Sen Başkanı Feyzullah Öselmiş, “Burada maalesef Siyonist rejimin dünyanın her yeri için büyük bir tehlike olduğunu, Amerika’da parlamentoda çıkıp burada yapmış olduğu soykırımın çok güçlü bir sesle dile getirilirken, oradaki parlamenterler tarafından ayakta alkışlanan bu Netanyahu denen mahlukatın ceza çekeceğini düşünüyoruz.” Öselmiş, Siyonist rejimin uluslararası arenada oluşturduğu tehditlere dikkat çekti.

Öselmiş, şehitlerin Müslüman dünyasında birlik ve dayanışmayı artıracağına inandığını vurguladı ve Haniye'nin şehadetinin İslam âlemi için bir güç kaynağı olacağını, “Tabii ki üzgünüz, ama bir o kadar da gururluyuz. Çünkü bu tür insanlar, Müslümanların ve İslam âleminin dünyada tekrar birlik olma, güç olma anlamında, beraberliğini güçlendirme anlamında öncüsü olacaktır diye düşünüyoruz. Rabb'im şehadetini kabul etsin inşallah.” diyerek belirtti.

Bu meslekler 10 yıl içinde yok olacak Bu meslekler 10 yıl içinde yok olacak

Etkinlik, Filistin'deki şehitler için duyulan desteği ve dayanışmayı pekiştirdiği gibi, bölgedeki direnişin ve Müslümanların uluslararası platformlarda karşılaştıkları tehditler karşısında dayanışma içinde olmalarının önemini de gözler önüne serdi.

Memur Sen Giyabi Cenaze Namazi Egitim Bir Sen Denizli2Memur Sen Giyabi Cenaze Namazi Egitim Bir Sen Denizli3Memur Sen Giyabi Cenaze Namazi Egitim Bir Sen DenizliMemur Sen Giyabi Cenaze Namazi Egitim Bir Sen Denizli1