İklim özellikleri sayesinde başta kekik, nar ve ayva olmak üzere çok sayıda tıbbi aromatik bitki ve meyve yetiştirildiği ilçede, açık alandaki bahçelerde erkenci kayısılar hasat edilmeye başlandı.

Verimiyle memnun eden kayısılardan bahçede ağaç başı 50 ile 80 kilogram arası rekolte beklenmekte.

Pamukkale ilçesinde tarımla uğraşıp İhracat yapan Mevüt Eraslan kayısının çeşidi hakkında açıklamalarda bulundu;
“Kayısı son yılların flaş meyvelerinden biri Kocadere bölgesinde üretici arkadaşlarımız ürün arayışı içerisindeyken kayısıyı keşfettiler. Şuanda bulunduğumuz bahçede Rıza arkadaşımız yeni bir çeşit olan Early Blush bölgemizin ilk erkenci kayısı çeşidi olma özelliğini taşıyor.

İHRACATA GİDİYOR

Kayısılarımız Rusya pazarları başta olmak üzere bir çok yerde rağbet görüyor biz üreticiler olarak çok memnunuz.
Pazarlar analizi garantili mal istiyor burda da Tarım ve Orman İl Müdürlükleri devreye girerek biz çiftçilere eğitim ve kurs olarak birçok alanda yardımcı oluyor. Bu bakımdan Denizli analizi garantili mal bakımından 1. sıradadır. Tarımda çalışan arkadaşlara biz tarımın paydaşları olarak çok teşekkür ederiz.” dedi.

Bahçe sahibi Genç Çiftçi Ali Rıza Özkan yaptığı açıklamada ise; “Kocadere Mahalleside üreticiyim burası Early Blush diye adlandırdığımız erkenci bir kayısı bahçesi. Bu yıl 9 yaşında, 10 dönümlük bir alandan yaklaşık 35-40 ton gibi bir rekolte bekliyoruz. Bu sene 10 liradan alıcı buldu. Öncelikle her alanda yanımızda olan Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

İlçe genelindeki yaklaşık 1900 dönümlük kayısı bahçelerinde bu sezon 8 bin tona yakın ürün rekoltesi beklenmektedir.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pamukkale ilçe Müdürleri ve teknik personelinin katılımıyla gerçekleştirilen hasat etkinliğinde İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge üreticimize tavsiyelerde bulunarak tarım işçilerine kolaylıklar diledi.
Daha sonra toplanan kayısılar, sandıklara yerleştirildi.

DSC_4629DSC_4628DSC_4649DSC_4638DSC_4679DSC_4701DSC_4612