Denizli'de Emekli Astsubay Önder Ülker, kullanılamaz hale gelen köy çeşmelerinin tamiratını yapıp tekrar vatandaşın ve doğanın hizmetine sunduktan sonra şimdi de atık tahta parçalarından kuş yuvası yapıp hayvanları sevindiriyor.

Denizli'nin Baklan ilçesinde her biri 100-150 yıllık olan, yaklaşık 50 köy çeşmesinin bakım, tamirat ve boyasını yaptığını, Cumhuriyetin 101. Yılı nedeniyle kuşlar için harekete geçtiğini anlatan Önder Ülker, ‘Cumhuriyetimiz'in 101 nci kuruluşu münasebetiyle doğa dostu olarak. Doğadaki 101 çeşme başına, 101 ağaca asılmak üzere 101 kuş evi yaptım.

Denizli Koy Cesmesi Kus Yuvasi Onder Ulker5

Hurdacıdan aldığım tahta parçaları ile el emeği göz nuru bu güzel eseri meydana getirdim. Yapımı esnasında bana makina ve ekipman desteği sağlayan Buğra Mobilya ve Zirve Metal sahibi fedakar kardeşlerime çok teşekkür ederim. Kuşlar doğa adlı annenin güzel çalgılarıdır.

CUMHURİYETİN 101. YILINDA 101 KUŞ YUVASI

En güzel şekli Cumhuriyet’tir. Bende buna çekmek ve Cumhuriyetimizin 101. Yılında farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptım.

Kuşlar için atık malzemeden yaptığım kuş yuvaları doğaseverler tarafından da takdir edildi. Doğayı ve doğadaki canlıları korumak hepimizin asli görevidir. Bu kuş yuvalarını da atık tahta parçalarından yaptım. Atık ürünleri tekrar doğaya kazandırdım.’ dedi

Kore Gazisi Akşit: Kore Savaşı'ndan Kalan Eşya ve Silahlarımı Çaldılar Kore Gazisi Akşit: Kore Savaşı'ndan Kalan Eşya ve Silahlarımı Çaldılar

Ülker'in yaptığı kuş yuvalarından birincisini Merkezefendi ilçesindeki Servergazi Parkı’na astı. Diğer kuş yuvalarının da kuşların yoğun olarak bulunduğu, geçiş güzergâhında bulunan ormanlık alanlardaki çeşmelerin bulunduğu bölgelere asılacağı belirtildi.

Denizli Koy Cesmesi Kus Yuvasi Onder Ulker4Denizli Koy Cesmesi Kus Yuvasi Onder Ulker3Denizli Koy Cesmesi Kus Yuvasi Onder Ulker2Denizli Koy Cesmesi Kus Yuvasi Onder Ulker1

Denizli Koy Cesmesi Kus Yuvasi Onder Ulker6