Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur Sen Denizli İl Başkanı Feyzullah Öselmiş, “Özellikle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki oluşturacağı yönünde açıklamalar yapmış ve kararı farklı şekillerde eleştirilmiştik. Basın açıklamaları, imza kampanyaları ve farklı platformlarda sürekli kararın yanlış olduğunu dile getirilmiştik.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ısrarı üzerine Memur-Sen Denizli İl Temsilciliğimiz tarafından açılan davada ilk karar çıktı. 
Anayasa’nın 58. Maddesinde devletin temel görevlerinden birisinin de gençliğin alkole karşı korunması olduğunu belirtmiş, Büyükşehir Belediyesinin kararını bu nedenle yargı taşıyarak, hukuk mücadelemizi başlatmıştık. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından alkollü mekân olarak belirlenen belediyeye ait kafe ve restoranlarda alkol satışı; Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.” kararıyla yargıya takılmış oldu.

Çocuklarımızı ve gençliğimizi alkol gibi sonradan telafisi çok güç olan zararlı etkenlerden korumak hepimizin ortak görevidir.” Açıklamasında bulundu.