EKONOMİ

Denizli'de Bazı Zincir Marketlerde Ekmeğe Büyük İndirim

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir zincir markette ekmek fiyatlarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Son günlerde bazı zincir marketlerde yapılan indirimlerle birlikte, tekli ekmek ve susamlı ekmeklerin fiyatı 6 TL'ye düştü.

Abone Ol

Denizli'de son günlerde yaşanan ekmek fiyatlarındaki gelişme marketler ve bakkallar arasında kıyasıya rekabete sahne oldu. Pamukkale'de bir zincir market mağazasında ekmeğin fiyatının 8 TL'den 6 TL'ye düştüğü görüldü. Vatandaşlar, zincir marketlerin Halk Ekmek ile fiyatlarını eşitlemesinin, bu ekonomik koşullarda kendilerine avantaj sağladığını ifade etti.

Pamukkale ve Merkezefendi ilçe Belediyeleri tarafından işletilen Halk Ekmek, uzun süredir ekmeği 6 TL'den satışa sunarak, düşük maliyetli ekmek ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Ancak son zamanlarda zincir marketlerin fiyatlarını eşitlemesi, halk arasında bu durumun rekabeti artırdığına dair yorumların yapılmasına neden oldu. Uzmanlar, ekmeğin temel gıda maddesi olması nedeniyle, bu tür rekabetlerin yerel ekonomiye olumlu katkı sağlayabileceğini vurguladı. Denizli'deki bu durum, tüketicilerin gıda ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılamalarına olanak tanırken, aynı zamanda marketlerin de
daha rekabetçi bir strateji geliştirmelerine yol açıyor.

Denizli'de bilindiği üzere Fırıncılar Odası'nın kararıyla 200 gram ekmeğin 10 TL'den satışa sunulmasına karar verilmişti. Ancak Fırıncılar Odası'nın aldığı bu karar marketlerin ve bakkalların uymadığı görülüyor.
 

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }