Gazeteşehir'in haberine göre, Parkta bebek arabasındaki kardeşini gezdiren bir çocuk bebeği almak isteyen yabancılar ile karşılaştı. Aynı parkta bir başka yabancı da çocuğa markete gitmeyi teklif etti. Korkarak olay yerinden uzaklaşan aile duruma yetkililerin el atmasını istiyor.

Denizli'de Mültecilere Şafak Operasyonu Denizli'de Mültecilere Şafak Operasyonu

Denizli İncilipınar parkında geçen cumartesi günü saat 16:00 ile 17:00 aralığında yaşanan olay, duyanları korkuttu. Her hafta binlerce aile yüzlerce çocuğun ziyaret ederek oyun alanında eğlendiği parkta yeterli güvenlik önlemlerinin olmaması aileleri korkutuyor.

Parkta yaşadıkları dehşeti anlatan anne N.S. şu ifadeleri kullandı, “Cumartesi ikindi vaktinde çocukları eğlendirmek için parka gittik. Arkadaşlarımın çocukları bebek arabasındaki 1 yaşındaki oğlumu bize yakın alanlarda gezdirmek istediler. Bir süre sonra çocuklar korkarak yanıma geldiler.

Bebek benim diyerek çocuğu çalmak istedi!

Sarışın orta yaşta bir kadın bebek arabasındaki bebek benim diyerek çocukların elinden almak istemiş çocuklar da vermeyip kaçarak yanımıza gelmişler.

Yabancı bir adam markete gidelim diye zorladı!

Biri şaka yapmış olabilir diye düşündük fakat yirmi dakika sonra aynı alanda bir başka adam büyük oğlum ve yanındaki arkadaşlarına sizi markete götüreyim istedikleriniz alayım demiş.

Çocuklar gelip ikinci durumu anlatınca birkaç kadın arkadaşımla beraber endişe içinde parkı terk ettik.

Oldukça kalabalık bir park oyun alanı var ve hiçbir güvenlik önlemi yok, en azından günün yoğun saatlerinde güvenlik önlemi alınmalı, en önemli güvenlik aileler çok dikkatli olsunlar.

 Hepimiz korktuğumuz için evlerimize döndük, fakat sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz, hem belediye hem emniyet güçleri bu konuda gereken önlemleri sıklaştırmalıdır.

Çocuklarımızın oyun alanları güvenli olmalı!

Yaz sıcaklarında şehrin gürültüsünden çocuklarımıza ancak parklarda oyun alanı buluyoruz, oralarında güvensiz olması aileler olarak bizi endişelendiriyor.

Gerekirse kamera ve güvenlik görevlileri alanda bulunmalıdır, çocuklarımızın parkları güvenli olmalıdır.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Yaşanılan bu durum çocuk parklarına giden ailelerde endişe yaratırken, dikkati elden bırakmamak gerektiğini de hatırlattı.

Çocuklara güvenlik kuralları öğretilmeli!

Özellikle çocuklara da yabancılar ile nasıl iletişim kurulması gerektiğini öğretilmeli, güvenli alanları dışına çıkmadan oyun oynaması hatırlatılmalı, tehlikeli durumlarda imdat çağrısı da çocuklara öğretilmelidir.