Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıflar için uygulanacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, yarın gerçekleştirilecek. Bu yıl 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvurduğu sınav, Türkiye genelinde 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapılacak. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda sınav gerçekleştirilecek.

Denizli'deki 19 ilçede, 771 salonda toplam 11 bin 664 öğrenci sınavda ter dökecek. Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak Denizli Valiliği, LGS öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilerin ihtiyaç duyacakları belgeleri temin edebilmeleri için tüm ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

Denizli’de Afet Bilinci İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi Denizli’de Afet Bilinci İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) katılacak öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları belgeleri karşılamak amacıyla tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz, 02 Haziran 2024 Pazar günü 07.30-12.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

İşlemler randevusuz olarak gerçekleştirilecektir." Öğrencilere Destek Bu düzenleme, LGS sınavına katılacak öğrencilerin sınav günü herhangi bir sorun yaşamamaları ve gerekli belgeleri hızlı bir şekilde temin edebilmeleri amacıyla yapıldı. Denizli Valiliği, öğrencilere başarılar dileyerek, sınav sürecinde tüm imkanların seferber edileceğini belirtti.