ASAYİŞ

Denizli Çardak Havalimanında Turuncu Alarm

Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'ne (TUSAŞ) yapılan terör saldırısının ardından, Denizli'nin de içinde bulunduğu havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı. Olası terör saldırılarına karşı, başta İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere tüm havalimanlarında turuncu alarm durumuna geçildi.

Abone Ol

TUSAŞ yerleşkesine yönelik saldırının ardından, havalimanlarına yönelik olası terör saldırılarına karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda giriş ve çıkış yapan tüm araçlar detaylı bir şekilde aranırken, yolcuların kimlik kontrolü de sıkı bir şekilde yapılıyor. Bu ek önlemler, havalimanlarında güvenliği artırmayı hedefliyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, "Yolcularımızın dikkatine, Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az üç (3) saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir" denildi. Bu uyarı, havalimanlarında oluşabilecek yoğunluk ve bekleme sürelerine karşı yolcuların mağdur olmaması için yapıldı.

Araçlar ve Yolcular Didik Didik Aranıyor

Alınan karar doğrultusunda, havalimanlarına giriş yapan araçlar didik didik aranırken, yolcuların kimlikleri ve bagajları titizlikle kontrol ediliyor. Turuncu alarm seviyesinde uygulanan bu önlemler, ülke genelinde tüm havalimanlarında geçerli olacak.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }