Denizli’de geçtiğimiz Haziran ayında yapılan genel kurulda Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı olarak seçilen Kemal Sözkesen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilk basın toplantısını düzenledi. Dernek binasında yapılan basın toplantısında Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Kemal Sözkesen, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Sanayi ve ihracat kenti Denizli’nin daha çok tanıtılması için yerel ve ulusal basın mensuplarıyla, basın kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yapacaklarını anlatan Başkan Sözkesen, basın buluşmalarına öncelikle Denizli’den başladıklarını söyledi.

Degiadin Yeni Yonetiminden Iddiali Projeler 2

Denizli'de 26, 27 Eylül'de Elektrik Kesintisi Denizli'de 26, 27 Eylül'de Elektrik Kesintisi

Tebrik etti

Konuşmasına İstanbul’da düzenlenen Bosphorus Cup’a katılan ve ikinci olan DEGİAD Yelken Takımını kutlayarak başlayan Başkan Sözkesen, ‘DEGİAD Yelken Takımı, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen 23. Bosphorus Cup'ta kürsü gördü. 95’i aşkın teknenin ve binden fazla sporcunun katıldığı dev organizasyonda, DEGİAD Yelken Takımı Cruise 22 ekibin yarıştığı kategorisinde ikinci oldu. Yarışmaya katılan arkadaşlarımızdan bazıları da aramızda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Derneğimizin ve şehrimizin tanıtımı için elde edilen ikincilik çok kıymetli’ dedi.

Degiadin Yeni Yonetiminden Iddiali Projeler 1

Projeleri anlattı

DEGİAD olarak Denizli için güzel şeyler yapmak istediklerini, Denizli’yi daha çok tanıtmak istediklerini anlatan Sözkesen, ’16. Dönem yeni yönetimimizle birlikte şehrin tanıtımına daha çok katkı koymak istiyoruz. Üyelerimizin ve Denizli iş dünyasının faydasına, önemli projelere imza atmak istiyoruz. Her bizimiz babalarımızın veya dedelerimizin kurduğu işletmelerde 2. 3. Kuşak olarak çalışmaya devam ediyoruz. Genç üyelerimize de yeni ufuklar kazandırmak, gelişen teknolojiye uygun işler yapmak, Denizli ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamak istiyoruz. Bununla ilgili önemli projeler hazırladık. Basın, DEGİAD ve iş insanlarıyla bunu birlikte yapabiliriz. O yüzden ilk basın buluşmamızı sizlerle gerçekleştirdik. Ulusal ve ulusalar arası basın kuruluşlarıyla da farklı zamanlarda yapacağımız toplantılarda bir araya gelerek ortak çalışmalara imza atmak istiyoruz’ dedi.

Pamukkale Maratonu

Yeni dönemde daha da etkin ve güçlü bir DEGİAD için kararlı bir şekilde çalışacaklarını anlatan Kemal Sözkesen, ‘Yeni dönem projelerimizi oluştururken 3 temel kavram üzerinde yoğunlaştık: Dijitalleşme, iş dünyasında dönüşüm ve sosyal etkileşim. Öncelikle DEGİAD önderliğinde diğer paydaşlarında destekleriyle Denizli’de, Antalya’da ve diğer illerde örnekleri olan binlerce sporcunun katılacağı ‘Pamukkale Maratonu’ düzenlemek istiyoruz. Dünya miras listesinde yer alan Pamukkale’yi şifalı suyunu, Karahayıt’ı termal ve sağlık turizminde daha çok duyurmak istiyoruz. Bu bölgeye gelen yılda 2 milyondan fazla turist bir gece konaklayıp gidiyor. Bu yerli ve yabancı turistleri Denizli’de daha çok konaklatmanın yollarını hep birlikte bulmamız lazım’ dedi.

Girişimcilik fonları

Türkiye’nin ne yazık ki her gün biraz daha pahalılaştığına dikkat çeken Sözkesen, ‘Yeni dönemde ulaşılabilir girişimcilik fonlarıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Düzenleyeceğimiz toplantılarla üyelerimizi ve iş insanlarını yeni yatırımcılarla buluşturacağız. Düzenleyeceğimiz tecrübe paylaşımı toplantılarıyla üyelerimizin ufkunun daha çok açılmasına katkı sağlayacağız. Üyelerimize yönelik akademik aktiviteler düzenleyeceğiz. Dernek çatımız altında oluşturduğumuz teknoloji komitesi aracılığıyla buluşmalar gerçekleştireceğiz. Gelişen teknolojiden ve yapay zekâdan uzak kalamayız. Bin bir emekli kurulan aile şirketleri uzun ömürlü olamıyor. Bu şirketlerde kurumsallaşmanın sağlanması, işletmeyi koruyarak çağın gerektirdiği farklı iş kollarına yönlenmesinin önemini anlatmaya devam edeceğiz’ dedi.

Yoğun katılım

DEGİAD Yerel Basın buluşması toplantısına Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Kemal Sözkesen’le birlikte Berkay Alkaya, Cihan Emre İnceoğlu, Elvan Özbilen, Nazife Demirkapı, Osman Makal, Özer Erikoğlu, Sinan Salgar ve Zeynep Ekiz Atıcı’da katıldı.