ASAYİŞ

Çocuk İstismarı Operasyonu: 20 İlde 35 Şüpheli Tutuklandı

Ankara merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda çocukların istismar edildiği müstehcen içeriklerle ilgili 20 ilde düzenlenen operasyonda 35 kişi tutuklandı.

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli S.K.'nın cep telefonunda yapılan incelemede çocukların kullanıldığı müstehcen içeriklere rastlandı. Telefon incelemesinde sohbet uygulamalarında oluşturulan müstehcen içerik paylaşım grupları içinde aktif olan şüphelilerin, çocukların kullanıldığı içeriklerin üretildiği, temin edildiği ve paylaşıldığı tespit edildi.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çok yönlü araştırmalarda, Viber isimli sohbet uygulamasındaki gruplarda çocuk istismarı içeren yayınların temin edildiği, başkalarına satıldığı ve paylaşıldığına dair bilgilere ulaşıldı. Operasyon kapsamında Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 35 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile birlikte ruhsatsız silah ve av tüfeği ele geçirildi. Şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve tutuklandı.

Operasyonun detaylarına dair yapılan açıklamada, ele geçirilen dijital materyallerin incelenerek soruşturmanın daha da derinleştirileceği belirtildi.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }