KÜLTÜR SANAT

Çivril Elma Festivalinde Türkiye'de Bir İlk Yaşandı

Denizli'nin Çivril İlçesinde bu yıl 26.sı düzenlenen Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Festivalin en dikkat çekici anlarından biri ise Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşen “kardeş halayı” oldu.

Abone Ol

Denizli’nin Çivril ilçesinde 1995 yılından itibaren Çivril Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Çivril 26. Uluslar arası Elma Tarım ve Kültür Festivali büyük bir coşku ile başladı. Festival bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile start aldı. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, festivale damga vurdu. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları gösterileri yapıldı. Festivalin en dikkat çekici anlarından biri ise Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşen “kardeş halayı” oldu.

Bu anlamlı etkinliğe Çivril Belediye Başkanı Semih Dere de katılarak, vatandaşlarla birlikte halay çekti. Akşam saatlerinde protokol konuşmaları gerçekleşti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere; “Bugün sadece bir festivalin açılışını yapmıyoruz; aynı zamanda ilçemizin bereketli topraklarına, kadim tarım kültürüne ve birbirimize olan bağlılığımızı kutluyoruz. Burada, hep birlikte attığımız her adım, güçlü yarınların habercisidir. Sizlere, değerli hemşerilerime şunun sözünü veriyorum: Durmaksızın çalışacak, ilçemizi daha da ileriye taşıyacak, Çivril’i bir tarım ve kültür merkezi haline getirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu güzel festival, sadece Çivril'imize değil, tüm Denizli’mize ve bölgemize umut ve bereket getirecek! Elmamızın tadı, kültürümüzün zenginliği ve dayanışmamızın gücü tüm Türkiye’ye yayılacak. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

EFE GÜNGÖR SAHNE ALDI

Festivalin akşamında Türk Halk Müziği sanatçısı Efe Güngör sahne aldı. Güngör'ün performansı, halkın coşkusunu artırırken, konser keyif dolu anlara sahne oldu. Festivalin gecesine damgasını vuran isim ise Ünlü Sanatçı Ceylan Ertem konseri oldu. Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda dinleyicilerle buluşan Ertem, sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı. Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, festivalde sahne alan Ceylan Ertem ve Efe Güngör’e festivale kattığı renk ve coşkudan dolayı teşekkür ederek, plaket ve hediyelerini takdim etti.

Bu yıl 26.sını düzenlenen Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivaline Festivalin açılış törenine CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Çivril Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Çardak Belediye Başkanı Ali Altıner, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Evciler Belediye Başkanı Berrin Uğurlu, Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Çivril CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş,  Eşme Başkanvekili Meliha Akcan  ve çok sayıda siyasi parti, STK temsilcisi, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }