GÜNCEL

Çiftçiye müjde! Ödenekler hesaplara geçiyor

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ÇAYKUR üzerinden gerçekleştirilecek 22 bin ton yaş çay karşılığı ödemelerle ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Çiftçilere yönelik tarımsal destekler kapsamında yapılan açıklamada, Bakan Yumaklı, geçtiğimiz hafta cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından beş farklı alt kategoriden oluşan tarımsal destek ödemelerinin çiftçi hesaplarına aktarıldığını duyurdu.

Özellikle yaş çay karşılığı yapılacak ödemelerin yarından itibaren başlayacağını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Bakan, ÇAYKUR aracılığıyla gerçekleştirilecek bu ödemelerin tutarının 303 milyon 717 bin TL olduğunu belirtti. Çiftçilerin hesaplarına bu ödemelerin 30 Kasım Perşembe günü yatırılması planlanıyor.

Malatya Haber sitesi yenimalatya.com.tr ’de yer alan habere göre; Bakan Yumaklı, 22 bin ton yaş çayın karşılığı olarak gerçekleştirilecek bu ödemelerin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı, kasım ayının sonunda tamamlanacak bu sürecin ardından 2023 yılına dair tarımsal destek ödemelerine ilişkin çalışmaların hız kazandığını belirtiyor. Bakanlık, her ay belirlenen bir takvim çerçevesinde çiftçilere tarımsal destek ödemelerini iletiyor.

Bu çerçevede, aralık ayında gerçekleştirilecek tarımsal destek ödemelerine dair henüz bir tarih açıklanmamış olsa da, geçmiş aylarda olduğu gibi bu ödemelerin cuma günleri gerçekleşmesi bekleniyor. Bakanlık, ödemelerle ilgili detaylı bilgileri resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak çiftçilere gerekli bilgi sağlayacak.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }