Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Derya Baltalı Seçildi Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Derya Baltalı Seçildi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayındaki toplantısında, BELTAŞ tarafından işletilen 5 tesisin "içkili yer bölgesi" olarak belirlenmesi için önerge sunuldu. Yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edilen önerge ile Mehmetçik Mahallesi Çamlık Bulvarı'nda yer alan Beyaz Kafe, Kınıklı Mahallesi Mevlana Caddesi'nde yer alan sosyal tesiste ve Gerzele Mahallesi Değirmenönü Caddesi'nde yer alan Değirmen Kafe'de içki satışına izin verildi.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kararı, Eğitim Bir-Sen tarafından yargıya taşındı. Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

İSTİNAF DA ONADI

Büyükşehir Belediyesi, İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmenin durdurulması kararını İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi alınan karar ile Büyükşehir Belediyesi'nin Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması talebi kesin olarak reddedildi. Mahkeme kararı doğrultusunda içki satış ve servisi hakkında yürütmenin durdurulması kararı kesinleşti.

GÜNGÖR'DEN PAYLAŞIM

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör; “Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait işletmelerde alkol satış ve servisine başlanmasına yönelik kararına ilişkin tarafımızdan Denizli 2. İdare Mahkemesi'nde idari işlemin iptali talebi ile dava açılmıştır. Denizli İdare Mahkemesi’nce taleplerimiz doğrultusunda yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti. Davalı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmenin durdurulması kararına karşı İzmir Bölge İdare Mahkemesine İtiraz edilmiştir. İzmir Bölge İdare Mahkemesi tarafından 2024/690 E. Sayılı dosyasında alınan karar ile de davalı Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması talebi kesin olarak reddedilmiştir. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nce verilen işbu karar neticesinde davamızın haklılığı bir kez daha ortaya konulmuş olup Mahkeme kararı doğrultusunda içki satış ve servisi hakkında yürütmenin durdurulması kararı kesinleşmiştir. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi işletmelerinde alkol servis ve satışının kesin olarak kaldırılacağına inanıyoruz ve davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı değerli vatandaşlarımıza saygıyla bildiriyoruz” dedi.