Yeniden Refah Partisi’nin Denizli’deki başarısı Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerin karşısına geçerek yağlı pehlivan güreşleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün yaptığı açıklamada. Beyağaç’ın sahip olduğu güzellikleri ve değerleri etkin bir şekilde tanıtmak ve bu güzellikleri ve değerleri paylaşmak için, ilçede yıllardır Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yapıldığını belirtti. Pütün, “Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin amacı; ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşini sahip çıkarak, gençlerimizi bu spor dalını sevdirmek ve muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yöre ve çevre insanlarımızca çok sevilen bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak ve Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan, Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal isminin yaşatılmasıdır.” dedi.

Pütün, “Beyağaç Belediyesi 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, Bu Yıl 3 Ağustos 2024 Cumartesi Günü Saat 11.00’de Beyağaç Hüseyin Çokal Er Meydanında Gerçekleştirilecektir. 

Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Hüseyin İyican gibi isimlerinde aralarında bulunduğu 23-24 başpehlivanımız ile birlikte yaklaşık 350 pehlivanımız Beyağaç Hüseyin Çokal Er Meydanında olacaktır.

Denizli Büyükşehir Belediyemizin araçları güreş severlerimizi Çınar Meydanından 3 Ağustos 2024 Cumartesi Günü 09.00, 10.00 ve 11.00 Saatlerinde hareket ederek, Beyağaç’a ücretsiz olarak ulaşım hizmeti sağlayacaktır.

Heyecanlarımızı zirveye çıkaracak, bizleri yalnız bırakmayacak olan misafirlerimizle birlikte, festival havası içerisinde yağlı pehlivan güreşleri gerçekleştirmek istiyoruz.

Ata Sporumuz, Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin, bu yıl düzenlenmesinde maddi ve manevi katkılarını sonuna kadar seferber eden başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ve sponsorlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Milli ve Manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve misafirlerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için herkesi, Yağlı Pehlivan Güreşi seyretmek için Beyağaç’a davet ediyorum.

Beyağaç Belediye Başkanı Pütün'den eko turizm atağı Beyağaç Belediye Başkanı Pütün'den eko turizm atağı

Gelenek ve göreneklerimiz yaşamak, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri görmek ve meydanları pehlivansız bırakmamak için, sizleri Beyağaç Belediyesi 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet ediyorum.” dedi.

Beyagac Belediyesi Pehlivan